29 Φεβρουαρίου, 2016

Κωνσταντίνος Ιατρέλλης

«Αξιολόγηση Δημόσιου Τομέα»

Θα σας μιλήσω για τον δημόσιο τομέα και το ευρύτερο δημόσιο. Άποψή μου είναι ότι η δύναμη της Ελλάδας είναι το έμψυχο δυναμικό της, δηλαδή οι πολίτες της. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι σημαντικό πρόβλημα του Δημοσίου είναι οι υπάλληλοι του. Δεν γίνεται το 20% να δουλεύει για το υπόλοιπο 80%. Δεν γίνεται οι άνθρωποι που πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να κινηθεί η χώρα, να είναι ευθυνόφοβοι. Αλλά πώς να μην είναι, αφού δεν έχουν ούτε γνώσεις ούτε εμπειρία.

Μιλάμε για αξιολόγηση και ειδική επιτροπή αξιολόγησης! Μα υπάρχει ανεξάρτητη αρχή από το ’94, το ΑΣΕΠ, του οποίου ο ρόλος εκτός από την στελέχωση της δημοσίας διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια, είναι και ο έλεγχος των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Πρότασή μου είναι: εξετάσεις ΑΣΕΠ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους τώρα, και ανά 5 χρόνια. Θα μου πείτε, να βάλουμε μεγάλους ανθρώπους να ξαναδιαβάζουνε… Ο πατέρας μου, όταν τελείωσε την σχολή του, δεν υπήρχαν υπολογιστές. Ακόμα διαβάζει για να μπορέσει να μείνει μέσα στην αγορά εργασίας, γιατί η αγορά εργασίας εξελίσσεται! Οπότε ναι, να ξανακαθίσουν στα θρανία. Δεν αντέχουμε οι Έλληνες να ταΐζουμε κομματικούς στρατούς. Και όσοι είναι ανίκανοι, να βγούνε στον ιδιωτικό τομέα μήπως και εξελιχθούν. Θα μου πείτε, είναι σκληρό να απολύουμε κόσμο. Θα σας απαντήσω, όσο σκληρό είναι να βλέπεις την ανεργία των νέων πτυχιούχων να αγγίζει το 20%. Όσο σκληρό είναι να βλέπεις 140.000 πτυχιούχους να μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας για να βρουν δουλειά, γιατί τις θέσεις τους τις έχουν καταλάβει ο μπατζανάκης του κάθε πρωθυπουργού, υπουργού, υφυπουργού, γραμματέα!!!

Ευχαριστώ.

διαβάστε επίσης