3 Ιουλίου, 2014

Κωνσταντίνος Γκράβας - Σύνεδρος

Την πολιτική ιστορία του τόπου δεν την άλλαξαν, ούτε πλούσιοι αριστοκράτες, ούτε ιδιοφυείς τεχνοκράτες, ούτε φτωχοί λαϊκιστές δημαγωγοί. Την πολιτική ιστορία την άλλαξαν όσοι συνέλαβαν το "πνεύμα των καιρών".

Καλημέρα σας,
Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γκράβας. Χθες, στην εισήγησή μου στον τομέα της Εργασίας, κατέθεσα την πρότασή μου περί της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους. Δεν θέλω να σας κουράσω με «τεχνικούς» όρους. Μίλησα οικονομικά. Κατέληξα όμως πολιτικά! Ότι, δηλαδή, το ευρώ είναι εγχείρημα πολιτικό κι όχι χρηματοοικονομικό. Και ο Ματέο Ρέντζι, με την ευκαιρία της επικείμενης Ιταλικής Προεδρίας, έχει την οπτική αυτή. Και μπορεί ν’ αλλάξει τις ισορροπίες μεταξύ Βορρά-Νότου κατά το δεύτερο αυτό εξάμηνο. Σήμερα η τοποθέτησή μου θα είναι αμιγώς πολιτική.
Κυρίες και Κύριοι,
Την πολιτική ιστορία του τόπου δεν την άλλαξαν ούτε πλούσιοι αριστοκράτες ούτε ιδιοφυείς τεχνοκράτες ούτε φτωχοί λαϊκιστές δημαγωγοί. Την πολιτική ιστορία την άλλαξαν όσοι συνέλαβαν το «πνεύμα των καιρών». Και ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέλαβε ακριβώς το πνεύμα των καιρών: Το αίτημα, δηλαδή, της κοινωνίας για σαρωτική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Το πολιτικό RESET είναι αναπόφευκτο, λόγω του ενστίκτου αυτοσυντήρησης που διαθέτει ο Έλληνας.
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να προσθέσω:
O Αριστοτέλης είπε ότι στην άσκηση της εξουσίας θα πρέπει να προσκληθούν οι άριστοι από τους «μέσους» ανθρώπους. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, μέσω της ψήφου σας, για την Πανελλήνια Επιτροπή της Επικράτειας. Και δεσμεύομαι να είμαι πάντοτε ένας καλός, όσο καλύτερος μπορώ, αλλά πάντοτε από τους «μέσους» ανθρώπους.
Ευχαριστώ πολύ!

διαβάστε επίσης