15 Ιουνίου, 2016

Η κορυφαία θεατρική παράσταση QED στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη

Με πρωτοβουλία και οργάνωση του γραφείου του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη, παρουσιάστηκε χτες βράδυ σε μια ασφυκτικά γεμάτη θεατρική αίθουσα στις Βρυξέλλες η παράσταση «QED» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» με τον Γιώργο Κοτανίδη και την Δώρα Σαμσώνα.
Το έργο του Πήτερ Παρνέλ αναφέρεται στην ζωή του κορυφαίου φυσικού Ρίτσαρντ Φάυνμαν, που έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την Κβαντική Ηλεκτρο-Δυναμική (QED).

Εκτός από το πολυπληθές κοινό την παράσταση παρακολούθησαν ειδικά προσκεκλημένοι από τον Γιώργο Γραμματικάκη μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αντωνάκης, μια ομάδα μαθητών που κληρώθηκε με ανοιχτή διαδικασία από όλα τα σχολεία της Κρήτης, καθώς και μια επίλεκτη ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Γραμματική και του Γιώργου Κοτανίδη, με την ενεργό συμμετοχή του κοινού, που επεσήμανε την αξία παρόμοιων εκδηλώσεων. Η βραδιά εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή γιορτή του Πολιτισμού και της ουσιαστικής Παιδείας.

Στο αρχικό του καλωσόρισμα κ. Γ. Γραμματικάκης δήλωσε πως:

“Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι μόνον η χώρα των αδιέξοδων μνημονίων και της ταπείνωσης. Εξακολουθεί, αντίθετα, και μέσα στην κρίση, να δίδει λαμπρά δείγματα πολιτισμού. Καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες σαν την σημερινή ανήκουν στα ισχυρά μας όπλα, προκειμένου να ανατρέψουμε το βαρύ κλίμα για τη χώρα μας. Ως μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συνεχίσω να πραγματοποιώ στις Βρυξέλλες εκδηλώσεις που προβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.”

Με αφορμή την παράσταση ο Γιώργος Κοτανίδης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα τον Φάυνμαν στις Βρυξέλλες καλεσμένος από τον ευρωβουλευτή κύριο Γραμματικάκη. Ήταν μια βραδιά μαγική στο θέατρο Poème που ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Θαυμάσια η οργάνωση και η φιλοξενία, ο θίασος Σαλτιμπάγκοι ευχαριστεί θερμότατα.”

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

IMG_0023

IMG_0056

IMG_0024

* Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι ευρωβουλευτής.