23 Αυγούστου, 2015

Η Κυβέρνηση δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν την αφήνει η κυρία Κωνσταντοπούλου και η Αριστερή Πλατφόρμα να κυβερνήσει

Η Κυβέρνηση δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν την αφήνει η κυρία Κωνσταντοπούλου και η Αριστερή Πλατφόρμα να κυβερνήσει

“Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση – «γλάρος». Κατάπιε αμάσητο το μνημόνιο μήπως και προλάβει να αποφύγει το δάνειο – «γέφυρα» του κ. Σόιμπλε. Σε αυτή την προσπάθεια δε διαπραγματεύτηκε καθόλου. Φέρνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 4,5 με 5 δις ευρώ και χαίρεται με το γεγονός ότι δεν έρχονται άλλα”. Αυτά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής για την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης και του συνοδευτικού με αυτή μνημονίου κατανόησης.

“Τα μέτρα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι τα μέτρα Τσίπρα, Καμμένου, Βαρουφάκη και Λαφαζάνη. Επιπροσθέτως το νέο μνημόνιο προβλέπει αξιολόγηση κάθε τρεις μήνες.

Αυτό δε θυμίζει κάτι στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση;
Οι συναντήσεις που γίνονται στο Hilton αντί στα γραφεία των στελεχών της Κυβέρνησης είναι αξιοπρέπεια; Ο διευθυντής πρέπει να πάει στο γραφείο του κλητήρα ή το αντίστροφο;”, αναρωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης.

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως το προοίμιο της νέας συμφωνίας αναφέρεται στον ενστερνισμό του προγράμματος από την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση όμως δεν έχει δώσει πειστική απάντηση για το αν το ενστερνίζεται.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δυνάμεις καταστολής – τα ΜΑΤ – του πολιτικού συστήματος. Περνάει από τη Βουλή μέτρα, όπως για τα αρτοποιεία και το γάλα, για τα οποία έγιναν μάχες εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Η Κυβέρνηση επιχαίρει για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όταν μέσω αυτού οι πιστωτές μπορούν να κατασχέσουν το ΕΣΠΑ. 35 δις ευρώ μπορούν να κατασχεθούν με αυτόν τον τρόπο”, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού. Η Κυβέρνηση επίσης επιχαίρει για την μη επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ στα νοσοκομεία, όταν από την άλλη μέσω της αύξησης των υγειονομικών εισφορών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις κόβει μηνιαίως κατά μέσο όρο από κάθε συνταξιούχο 25 ευρώ. Για να αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια θα πρέπει ο κάθε συνταξιούχος να εισέρχεται 5 φορές τον μήνα κατά μέσο όρο στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν πολλά μέτρα, τα οποία θα μπορούσε να αλλάξει η Κυβέρνηση. Ο ΦΠΑ 23% στα σκάφη αναψυχής τα οποία στην ουσία είναι απευθείας ανταγωνιστικά με τα ξενοδοχεία. Η δυνατότητα για μειωμένο συντελεστή στα γενόσημα φάρμακα, ώστε να προωθηθεί η χρήση τους”.

“Όμως η Κυβέρνηση 6 μήνες τώρα δεν κυβερνάει. Απόδειξη αυτού του γεγονότος το μεταναστευτικό, η παιδεία, η ανεργία, η οποία θα ξεπεράσει το 30%. Η Κυβέρνηση δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν την αφήνει η κυρία Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα να κυβερνήσει.

Ακόμα και μια σειρά λανθασμένων και αποσπασματικών μέτρων που νομοθέτησε τα παίρνει πίσω, όπως για παράδειγμα τις ρυθμίσεις, για τις οποίες τόσο περήφανη ήταν η κυρία Βαλαβάνη, οι κατασχέσεις, οι τριγωνικές συναλλαγές, οι εκπτώσεις στους πράκτορες του ΟΠΑΠ”.

Ο κ. Θεοχάρης κατέληξε λέγοντας ότι “δυστυχώς τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Κυβέρνηση. Η ανεπάρκειά της, που φαίνεται από την υστέρηση 2,6 δις ευρώ στα έσοδα, θα την αναγκάσει να ψηφίζει νέα μέτρα κάθε 6 μήνες, πράγμα για το οποίο ήδη έχει δεσμευτεί στο νέο μνημόνιο. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει και αυτό πρέπει να το διορθώσει”.

13 Αυγούστου 2015

διαβάστε επίσης