7 Μαΐου, 2015

Για την κυβέρνηση υπάρχει βία που επείγει και βία που δεν επείγει

Στην ολομέλεια της βουλής για το Νομοσχέδιο του αθλητισμού κατά της βίας μίλησε ο βουλευτής Β΄Πειραιά Νίκος Ορφανός. Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η βία στον αθλητισμό δεν αντιμετωπίζεται με λεονταρισμούς.

Στην ολομέλεια της βουλής για το Νομοσχέδιο του αθλητισμού κατά της βίας μίλησε ο βουλευτής Β΄Πειραιά Νίκος Ορφανός. Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η βία στον αθλητισμό δεν αντιμετωπίζεται με λεονταρισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είστε βέβαιος ότι η κυβέρνηση σας θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει τη βία; Όταν υπομονετικά ανέχεται τις καταλήψεις των πανεπιστημίων, το βανδαλισμό των πόλεων και των μνημείων της; Δεν είναι εντυπωσιακό που επιδιώκει να τιμωρήσει αυστηρότατα με ένα επείγον νομοσχέδιο μόνο τους παραβάτες του νόμου στα γήπεδα; Μοιάζει να υπάρχει για σας βία που επείγει και βία που δεν επείγει..»
« Φέρατε ένα νομοσχέδιο γεμάτο έπαρση. Για να το καταλάβετε έπρεπε να επέμβει η UEFA.Έπρεπε να ρεζιλευτούμε διεθνώς για να καταλάβετε τα αυτονόητα».

Στην παρέμβαση του δεν καταλόγισε κακές προθέσεις στον Υφυπουργό Αθλητισμού αναγνωρίζοντας ότι δείχνει να θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο ωστόσο του καταλόγισε προχειρότητα και άγνοια.

Συνοψίζοντας την κεντρική ιδέα της ομιλίας του ανέφερε συγκεκριμένα:

« Αποσπασματικά μέτρα για την παιδεία, αποσπασματικά για την αθλητική βία, υπερεξουσίες στον υπουργό – αυτοκράτορα, υπερεξουσίες στον καθηγητή παντογνώστη, ο οποίος αξιολογεί αλλά δεν αξιολογείται. Κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της βίας δεκτή. Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας ανεπίτρεπτη. Εκεί θα μας βρείτε απέναντι» κατέληξε ο κύριος Ορφανός.

Δείτε εδώ το βίντεο:

[youtube id="pfFRrGrmW58"]

*Ο Νίκος Ορφανός είναι βουλευτής Β' Πειραιά

7 Μαΐου 2015

διαβάστε επίσης