15 Φεβρουαρίου, 2017

Εκτός από την αξιολόγηση, στον αέρα μεταρρυθμίσεις και σύγκρουση με το πελατειακό κράτος

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου στην Ολομέλεια του ΕΚ στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.

«Σήμερα ζούμε τη μέρα της μαρμότας: τα ίδια συζητήσαμε και πριν από 13 μήνες, τα ίδια και πριν από 4.

Η Κομισιόν λέει πως όλα πάνε καλά, η ECON διαβεβαιώνει πως όλες οι μεταρρυθμίσεις τρέχουν, αλλά στην Ελλάδα συνεχίζουμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και να διαλύουμε την ιδιωτική οικονομία.

Εδώ και έξι χρόνια συνάπτουμε μνημόνια που περιέχουν όλες τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά στο δια ταύτα, στις αξιολογήσεις, οι εταίροι μας εξετάζουν μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα που τους ενδιαφέρουν ώστε να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Έτσι κρατούν ζωντανή μεν την Ελλάδα, αλλά στην εντατική, και οι κυβερνήσεις μας κυβερνούν χωρίς να αναγκάζονται να συγκρουστούν με το πανίσχυρο πελατειακό κράτος που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν και επαυξάνουν.

Ας κλείσουμε λοιπόν τάχιστα, στις 20 Φεβρουαρίου, την 14 στη σειρά αξιολόγηση χωρίς μέτρα που αντιβαίνουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο γιατί στην εντατική δεν έχουμε πολλές επιλογές και καιροφυλακτεί ο απότομος θάνατος. Αλλά ας αφήσουμε εδώ μέσα τα κροκοδείλια δάκρυα - τις θυσίες των πολιτών δεν τις σεβόμαστε, τον ελεγκτικό μας ρόλο ως κοινοβούλιο επιλέγουμε να μην τον αναλάβουμε.»

Παρακολουθείστε εδώ το βίντεο:

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.