1 Δεκεμβρίου, 2016

«Ευτυχώς δεν είμαστε (ακόμα) Κούβα!»

«Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει απ’ την αρχή ότι γεννηθήκαμε όλοι ίσοι. Σήμερα όμως στην Αμερική όλοι έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται όποιο πρόσωπο θέλουν. Καλωσορίζουμε τους πάντες», είχε αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα.

«Εδώ όμως είναι Βαλκάνια και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει στυλώσει τα πόδια της και αρνείται την επέκταση της ίσης μεταχείρισης με βάση την ταυτότητα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής», επεσήμανε ο κ. Αμυράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, που συζητείται το νομοσχέδιο για την ίση μεταχείριση.

Ο κ. Αμυράς επανέφερε την πρόταση του Ποταμιού να θεσμοθετηθεί και στη χώρα μας ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ ζήτησε έως ότου συμβεί αυτό, το Σύμφωνο Συμβίωσης να εξισωθεί ως προς τα νομικά αποτελέσματα, που παράγει με τον πολιτικό γάμο.

«Πού εξαφανίστηκαν οι προεκλογικές σας εξαγγελίες περί δήθεν προάσπισης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», διερωτήθηκε ο κ. Αμυράς απευθυνόμενος στους βουλευτές και υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να καταλήξει: «Ευτυχώς που δεν ζούμε στην Κούβα, όπου για παράδειγμα το άρθρο 53 του Συντάγματος της χώρας δεν επιτρέπει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, εκτός εάν συμμορφώνεται με τους σκοπούς της σοσιαλιστικής κοινωνίας! Είμαστε τυχεροί που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ μας υπενθυμίζουν στην πράξη τι σημαίνει ίση μεταχείριση, κρίμα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι προσκολλημένοι σε ένα παρωχημένο βαλκανικό μοντέλο».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Σχετικά