17 Οκτωβρίου, 2016

Δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση για τη φυγή των νέων επιστημόνων

«Η Κυβέρνηση βιώνει το θέατρο του παραλόγου! Τον Μάιο θριαμβολογούσε ότι έχει κλείσει την αξιολόγηση και έχει ρυθμιστεί το θέμα του χρέους και έχει φτάσει μέσα Οκτώβρη κι ακόμα περιμένουμε» είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

«Είναι γνωστό ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης από την πρώτη διακυβέρνηση Σύριζα-Ανελ είναι υψηλό, μας το έχουν τονίσει ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Ρέγκλινγκ. Όμως ο λογαριασμός συνεχίζει κι αυξάνεται και στη δεύτερη διακυβέρνηση» επεσήμανε ο κ. Αμυράς και συνέχισε λέγοντας ότι «η αδράνεια της Κυβέρνησης είναι αυτή που κινητοποιεί για άλλη μία φορά τα σενάρια περί Grexit στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης»

Τέλος ο κ. Αμυράς τόνισε ότι «η διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό είναι μία ανοιχτή πληγή η οποία μπορεί να ανατραπεί με πολλά και μικρά βήματα. Πρέπει όμως πρώτα να καταλάβουμε ότι αυτή η διαρροή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Είναι κυρίως αποτέλεσμα της κρίσης αξιών, της αναξιοκρατίας, του πελατειακού κράτους και της ύπαρξης μη-ίσων ευκαιριών για όλους.»

Δείτε το βίντεο της ομιλίας παρακάτω:

* Ο Γιώργος Αμυράς είναι βουλευτής Β' Αθήνας.