18 Μαρτίου, 2016

Βασίλειος Μανδαράκης

Γεννήθηκε στον Αγ. Ιωάννη Πύργου όπου και κατοικεί, ενώ έχει ζήσει και 20 χρόνια στην Θεσσαλονίκη.
Είναι ασφαλιστής και έχει υπάρξει δραστήριο μέλος (και εκλεγμένος σε ΔΣ) σε διάφορους μαζικούς φορείς, σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνιδρυτής με τον Σπύρο Λυκούδη της κίνησης των Μεταρρυθμιστών και από τους υποστηρικτές της συνάντησης και σύμπλευσης με το Ποτάμι.
Έχει διατελέσει Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής (αντίστοιχο του Πολιτικού Συμβουλίου) της ΔΗΜΑΡ.
Στις δύο τελευταίες εκλογές ήμουν υποψήφιος με το Ποτάμι.
Έχει αρχή να ζει συλλογικά, συνδυάζοντας την προσωπική ευημερία με το δημόσιο συμφέρον, για αυτό ήταν πάντα ιδεολογικά ενταγμένος και μέλος σε αριστερά κόμματα. Είναι πολιτικοποιημένος από την εφηβεία του διότι πιστεύει ότι η πολιτική καθορίζει την ζωή μας και θέτει κανόνες συμβίωσης, οι οποίοι θα πρέπει να προτάσσουν τον δημόσιο χώρο και να προστατεύουν την πλειοψηφία. Θεωρεί ότι ο εθελοντισμός και ο ακτιβισμός αντιμετωπίζουν συμπτώματα και πιθανόν αμβλύνουν αδικίες. Η πολιτική όμως δημιουργεί τα δεδομένα, αντιμετωπίζει τις αιτίες. Έχει την πεποίθηση ότι το κύριο πολιτικό μας διακύβευμα μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι η πρόταση του Ποταμιού για το «Κοινοβούλιο του Κέντρου», με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού κέντρο-σοσιαλδημοκρατικού πόλου, τον οποίο έχει ανάγκη η χώρα.

διαβάστε επίσης