12 Μαρτίου, 2016

Θεοδώρα Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978.
Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έπειτα εγκαταστάθηκε για έντεκα χρόνια στο Παρίσι όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Πανεπιστήμιο Paris X Nanterre) και εκπόνησε διδακτορικό με θέμα τη δικαστική ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ συνταγματικού δικαίου και δικαίου της Ε.Ε. (Πανεπιστήμιο της Σορβόννης).
Έχει δημοσιεύσει και συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στη Γαλλία και την Ελλάδα ενώ υπήρξε και μέλος ερευνητικών ομάδων σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει αναλάβει διδακτικά καθήκοντα, από το 2005 μέχρι και σήμερα, σε δημόσιους αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014, εργάζεται ως συνεργάτης στο Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων, με ειδίκευση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, απασχολείται στην Ομάδα Διοίκησης Έργου του Δήμου Αθηναίων, η οποία προέκυψε από την ενεργοποίηση ενός πρωτοπόρου καλλικρατικού θεσμού και έχει ως στόχο τη λεπτομερή καταγραφή και την επιτάχυνση του δημοτικού έργου.
Παράλληλα, εκτελεί χρέη συμβούλου της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας και της Προέδρου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

διαβάστε επίσης