15 Μαρτίου, 2016

Σταύρος Θεοδωράκης

Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1955 και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Απόφοιτος του Γυμνασίου Κορυδαλλού (1973), σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1979). Είναι παντρεμένος με τη Σίσσυ Χουτοπούλου, αρχιτέκτονα, και πατέρας δυο γιων.
Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό το 1980-1983.
Τη διετία 1979-1980 εργάστηκε στο ΕΜΠ στο εργαστήριο Ωπλισμένου Σκυροδέματος με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο.
Το 1983 προσλήφθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ ως μόνιμος υπάλληλος. Το 1989 παραιτήθηκε. Από τότε εργάζεται στον Όμιλο Τεχνικών Μελετών, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες μελετών. Σήμερα είναι διευθυντής του κλάδου στατικών μελετών.
Έχει συμμετάσχει στη μελέτη πολλών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος όπως το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΟΑΚΑ) και σταθμοί παραγωγής ενέργειας.
Ειδικεύεται σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού κατασκευών και αντισεισμικής πολιτικής. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΠ και πολλών επιστημονικών επιτροπών με αντικείμενο τη σύνταξη κανονισμών και τεχνικών προδιαγραφών σχετικά με τις αντισεισμικές κατασκευές. Σε αυτό το επιστημονικό πεδίο έχει στο ενεργητικό του πλήθος ανακοινώσεων σε συνέδρια και μεγάλο αριθμό διαλέξεων. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Δημοσίων Υπαλλήλων.
Με την πολιτική ασχολείται από το 1974 όταν εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Στο χώρο αυτό παρέμεινε μέχρι το 2002, οπότε και αδρανοποιήθηκε.

διαβάστε επίσης