11 Μαρτίου, 2016

Πόπη Διαμαντάκου

Εργάστηκε επί 26 χρόνια ως δημοσιογράφος και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ (1995), διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου του Τμήματος Πολιτισμού και ΜΜΕ. Θέμα της διδακτορικής διατριβής είναι: «Η αλλαγή του δημόσιου λόγου στην εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης».
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Paris I), τις οποίες ολοκλήρωσε το 1983 και πήρε πτυχίο D.E.A (στο τμήμα Ιστορίας Ιδεών). Θέμα της διπλωματικής της εργασίας ήταν: «Μηχανισμοί προπαγάνδας στο μεσοπόλεμο» (με παράδειγμα τα έντυπα της νεολαίας Μεταξά) (1985). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Αυγή», 1986-1987, ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος, «Καθημερινή», 1987- 2000, ως υπεύθυνη τμήματος με καθημερινή αρθρογραφία σχετικά με την τηλεόραση, την κοινωνική της διάσταση, την ποιότητα των προγραμμάτων και το θεσμικό πλαίσιο ραδιοτηλεοπτικής λειτουργίας, «Τα Νέα», 2000- 2012 ως αρθρογράφος με καθημερινή στήλη της οποίας περιεχόμενο ήταν η κριτική τηλεόρασης και οι κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις των μιντιακών φαινομένων στον εθνικό και διεθνή χώρο.
Υπήρξε υπεύθυνη σειράς θεωρητικών εκδόσεων για τα μίντια από τις εκδόσεις «Δρομέας» (σήμερα επανεκδίδονται από τις εκδόσεις «Κατάρτι»). Δίδαξε ως επιστημονική συνεργάτης στο μεταπτυχιακό τμήμα ΜΜΕ και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.

διαβάστε επίσης