15 Μαρτίου, 2016

Μιχάλης Χρηστάκης

Είναι Δρ. Διεθνών Σχέσεων (Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία (Μasters). Αναγορεύτηκε σε διδάκτορα διεθνών σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Κent at Canterbury στην Αγγλία.
Είναι Ειδικός Επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).
Ειδικεύεται στα Ευρωπαϊκά Θέματα, στις σχέσεις της Ελλάδας µε τις Βαλκανικές χώρες και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης µε την Τουρκία, καθώς επίσης και σε θέματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Ειδικότερα διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και αξιοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων της χώρας, καθώς και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.
Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος σε σειρά υπουργείων. Παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και υπήρξε επιστημονικός συντονιστής σε πλήθος κοινοτικών προγραμμάτων. Επίσης διαθέτει σημαντική διδακτική δραστηριότητα στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση µε αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τα οικονομικά θέματα.
Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, με To Ποτάμι. Από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα διατελεί Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου.
Λόγω της ειδικής γνώσης και της πολυετούς εμπειρίας στην Αυτοδιοίκηση από τον Ιούνιο του 2011 είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

διαβάστε επίσης