12 Μαρτίου, 2016

Αφροδίτη Τρουπιώτη

Δικηγόρος με πολυετή εμπειρία μάχιμης δικηγορίας στο Αστικό και Εμπορικό δίκαιο.
Διετέλεσε πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Hellenic Institute for Culture and Language» στο Perth, Western Australia και
Μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Δυτικής Αυστραλίας.
Aπασχολήθηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στο ραδιόφωνο της Ελληνικής Κοινότητας στην Πέρθη, της Δ. Αυστραλίας (Perth, W.Australia)
Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε μαζί με τις προξενικές αρχές και την ελληνική κοινότητα στην υποδοχή και στήριξη των νέων μεταναστών.
Εργάσθηκε σε δικηγορική εταιρία ως Registered Foreign Lawyer (Greek Law) at Victoria Bar Association στη Μελβούρνη (Melbourne, Victoria, AU) και προσέφερε εθελοντικά σε φορείς που υπηρετούν τα Ανθρώπινα δικαιώματα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Επιπλέον στα τέσσερα χρόνια της παραμονής της στην ευρύτερη περιοχή της Αυστραλασίας (2010-2014) ενεργοποιήθηκε και ισχυροποιήθηκε η επαφή της με την Ομογένεια που παραμένει δυνατή και ενεργή.
Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα portals (Protagon.gr, Agora-dialogue.com) και έντυπα στην Ελλάδα και την Αυστραλία (Neos Kosmos).
Στο Ποτάμι εντάχθηκε απο τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας του.
Εκλέχθηκε τοπική συντονίστρια στον Καλλικρατικό Δήμο Αγ.Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου, ενώ υπήρξε και υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Είναι συντονίστρια του Τομέα Πολιτισμού.

διαβάστε επίσης