30 Νοεμβρίου, 2017

«Χάσαμε μια ευκαιρία να συμφωνήσουμε σε κάτι»

Με αυτή την φράση έκλεισε την δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός λίγο πριν την ψηφοφορία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για το ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και μεταβυζαντινών σπουδών.

Χαρακτηριστικά είπε:
«Το Υπουργείο Παιδείας παρέδωσε τα κλειδιά του ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και μεταβυζαντινών σπουδών στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Με μια σημειολογική κίνηση, ο Υπουργός Παιδείας αποχώρησε από την συζήτηση στην Ολομέλεια, παραδίδοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο τα κλειδιά του Ινστιτούτου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Θα ήταν ευτυχής συγκυρία, σήμερα, ο κος Αμανατίδης, με διάθεση συναίνεσης, όπως συνεχώς επιζητάτε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν την δώσατε, να κάνει δεκτές τις προτάσεις τις αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, όπως του κυρίου Φίλη, του κυρίου Ξυδάκη και άλλων βουλευτών που βρήκαν σωστές και λογικές τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς αρνείστε να το κάνετε γιατί δεν έχετε σκοπό να αλλάξετε μια προειλημμένη απόφαση σας.
Χάσαμε μια ευκαιρία να συμφωνήσουμε σε κάτι που δεν είναι και μείζονος ιδεολογικής αντιπαράθεσης ζήτημα. Ότι το Ινστιτούτο Βενετίας είναι πρωταρχικά ζήτημα παιδείας και πολιτισμού και δευτερευόντως ”εργαλείο άσκησης διπλωματίας”».

Δείτε το βίντεο της δευτερολογίας εδώ: