30 Ιουνίου, 2015

Χάρης Θεοχάρης: Ομάδα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δουλεύει το σχέδιο για να μας πάει στη δραχμή

Στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑΜΕΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» ο κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Β’ Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφέρθηκε στα εξής:

Στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑΜΕΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» ο κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Β’ Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφέρθηκε στα εξής:

Η ιστορία θα μας ρωτήσει: γιατί δεν μίλησες όταν ερχόταν η καταστροφή; Σπέρνετε σπόρους εθνικού διχασμού με ψέμματα και πραξικοπήματα. Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος είναι πραξικόπημα. Η αλλαγή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος με πνπ είναι πραξικόπημα. Πού ακούστηκε να αλλάζει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, αφού αυτό έχει προκηρυχθεί; Δηλαδή εάν προκηρύξετε εκλογές θα αλλάξετε στη συνέχεια τον εκλογικό νόμο; Πρέπει άμεσα να παραιρηθεί ο Υπουργός Εσωτερικών και να μπουν υπηρεσιακοί υπουργοί. Μην ζητάτε να επιδειχθεί ψυχραιμία. Η μητέρα που δεν βρίσκει γάλα σκόνη στο φασμακείο έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Θέσατε σε δημοψήφισμα ένα ψεύτικο ερώτημα. Ένα ερώτημα που δεν υπάρχει. Στο λαό πας με δύο καλές επιλογές ή δύο κακές επιλογές, όταν δεν μπορείς να διαλέξεις. Δεν πας όμως με μία κακή επιλογή, όπως κάνετε εσείς. Τον ρωτάτε αν δέχεται τη λιτότητα. Το ναι είναι το όχι στη λιτότητα.
Βγάζετε τη χώρα από την Ευρώπη με αυτά που κάνετε. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός λέει τί να την κάνω την Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Το ίδιο λέει και η Ρωσία. Την Ελλάδα την χρειάζονται όσο είναι εντός Ευρώπης.

Γιατί βιάζεστε τόσο να υφαρπάξετε την ψήφο του ελληνικού λαού; η απάντηση είναι ότι βιάζεστε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για τις 13 και τις 27 για να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις. Να ξέρετε ότι οι ίδιοι που τώρα τους καλείται να απαντήσουν όχι, θα είναι αυτοί που θα σας ζητήσουν το λόγο, όταν μετά δεν θα βρουν τα λεφτά τους στην τράπεζα.

Μπορούσατε να πείτε εσείς το όχι. Γιατί χρειάζεστε τονν λαό; Πάρτε από τους πλούσιους, από τη φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο και κάνετε το πρόγραμμά σας. Ακόμη κι αν είχατε προκηρύξει το δημοψήφισμα δύο βδομάδες πριν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τότε θα έπρεπε να μαας κλείσουν τις τράπεζες. Τώρα τις κλείσαμε εμείς με υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δουλεύει Ομάδα Εργασίας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το σχέδιο της επόμενης μέρας προς τη δραχμή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωιθούν με χαρτάκια. Οι αγρότες με το όχι δεν θα δουν επιδότηση.

Από σήμερα το βράδυ αλλάζουν τα πράγματα στη χώρα. Με το όχι θα μείνουν στον κόσμο τα δάνεια και θα χαθούν οι καταθέσεις.

Υπάρχουν και τα λάθη της Ευρώπης που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Αλλά η Ευρώπη με τα λάθη και τις ιδεοληψίες της αλλάζει από μέσα, αλλάζει όταν είσαι ισότιμος. Εσείς καταφέρατε να μην σας κατανοεί ο Ρέντζι, αριστερός Πρωθυπουργός. Ακόμη και η Guardian, η εφημερίδα σημαία της αριστεράς στην Ευρώπη, γράφει, ότι το όχι ισοδυναμεί με έξοδο.

Ο λαός πρέπει να γνωρίζει πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Η ανάληψη των δανείων από τον ESM με περίδοδο χάριτος κατά την οποία δεν θα πληρώνονται ούτε τόκοι ούτε χρεολύσια. Με πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όχι το κομματικό κράτος που θέλει να εγκαθιδρύσει η Κυβέρνηση. Με επαγγελματική δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη. Αλλά χρειάζεται να αλλάξει και η Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε., που ακολουθεί λανθασμένο μοντέλο σύγκλησης, Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία με χώρο για τις φωνές των μικρότερων χωρών.

Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Δεν περισσεύει κανείς στον ανένδοτο αγώνα που χρειάζεται. ΟΧΙ στη μιζέρια και στο διχασμό. ΟΧΙ στις ουρές στα ΑΤΜ. ΟΧΙ στα άδεια σουπερμάρκετ. ΝΑΙ στην Ελλάδα. ΝΑΙ στο Ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

[youtube id="jDrZwqSrXxA"]

30 Ιουνίου 2015

Σχετικά

διαβάστε επίσης