Μίλτος Κύρκος

Χημικός Μηχανικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MSc στην Οργανική Χημεία από το G. Asachi Polytechnic του Ιασίου, Ρουμανίας (1982) και εργάστηκε ως Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ (ερευνητικό πρόγραμμα στην προστασία των μαρμάρων από την ατμοσφαιρική ρύπανση) και στη βιομηχανία (τυπογραφικά μελάνια).

Από το 1992 και για περισσότερα από 20 χρόνια εργάστηκε στην βιομηχανία επιτραπέζιων παιχνιδιών, με εξειδίκευση στη χρήση των παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας από νεότερα άτομα στοχεύοντας στην δημιουργική χρήση του ελεύθερου χρόνου τους.

Από το 2000 έως και το 2009 ήταν υπεύθυνος παραγωγής & περιεχομένου σε εταιρία νέας τεχνολογίας, με ειδίκευση σε εφαρμογές εκπαιδευτικού περιεχομένου (για τράπεζες, μουσεία και ιδρύματα). Έπειτα, μέχρι το 2014, εργάστηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων εφαρμογών μεταξύ άλλων και για τη Βουλή των Ελλήνων.

Από το 2004 έως το 2014 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως συνεργάτης του προγράμματος Εκπ/σης Μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στη χρήση του διαδικτύου και των παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Από το 2011 έως το 2014 ήταν επιστημονικός συνεργάτης μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.