Γιάννα Τζανιδάκη

Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Στρατηγικής

Η Ιωάννα-Δέσποινα (Γιάννα) Τζανιδάκη εργάζεται ως Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, συμβάλλοντας καθημερινά στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαïκής Ένωσης για νέες τεχνολογίες, «έξυπνες» πόλεις και μεταφορές.

Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ιστορία, και μεταπτυχιακών στην Αρχαιολογία (MA, Bristol), τη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (MPhil, Cambridge) και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM, Leiden, Ολλανδία), με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (PhD, Southampton & Cambridge) και Δίπλωμα στο αντικείμενο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Harvard Business School, ΗΠΑ). «Πιστεύω οτι η ευθύνη για την ευημερία της κοινωνίας βαραίνει τις επιχειρήσεις τόσο όσο και το ίδιο το κράτος».

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ερευνήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο το 2000 (Λουξεμβούργο) και έχει εργασθεί ως ηγετικό στέλεχος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ευρώπη στους τομείς της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ολλανδία), των ​Ευρωπαϊκών ​Πολιτικών για την Νεολαία (Βέλγιο), της ​Εργασιακής Απασχόλησης ​για την ΕΕ ​(Ολλανδία), των Νέων τεχνολογιών για την ΕΕ ​(Ολλανδία και Βέλγιο).

Γεννήθηκε στη Αυστρία και μέχρι τα 7 της έζησε στη Γερμανία. Η οικογένεια της κατάγεται και από τις δυο πλευρές απο τη Σμύρνη και μάλλον και από το Ρέθυμνο λόγω επιθέτου. Μεγάλωσε στην Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή.

Στιγμιότυπο 2019-04-24, 15.38.24