10 Ιουλίου, 2015

Απάντηση αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού σε αναφορά Σπύρου Δανέλλη για ενίσχυση Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου

Οι αριθμοί στους οποίους αναφέρεται ο Αναπληρωτής Υπουργός σε απάντησή του στον Σπύρο Δανέλλη, βουλευτή Ηρακλείου, δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των αναγκών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, πόσο μάλλον για την ενίσχυση του Α.Τ. Χερσονήσου.

Από το γραφείο του Σπύρου Δανέλλη γνωστοποιείται ότι απαντήθηκε η υπ’ αριθμ. 769- 11/6/2015 αναφορά του, σε συνέχεια αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου, σχετικά με την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ.) Χερσονήσου με επιπλέον προσωπικό, δεδομένης της αυξημένης ανάγκης για ασφάλεια της περιοχής, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννης Πανούσης αναφέρει ότι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου θα μετατεθούν μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, 11 αστυνομικοί διαφόρων βαθμών, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου θα ενισχυθεί αποκλειστικά για την καλοκαιρινή περίοδο με 44 επιπλέον αστυνομικούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί στους οποίους αναφέρεται ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των αναγκών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, πόσο μάλλον για την ενίσχυση του Α.Τ. Χερσονήσου, το οποίο θα πρέπει κατ’ ουσία να λειτουργήσει με τα υφιστάμενα στελέχη τα οποία ήδη υπηρετούν εκεί.

Παρότι γίνεται κατανοητό ότι η Αστυνομία κατά την παρούσα περίοδο καλείται να λειτουργήσει σε δυσμενείς συνθήκες λόγω του βεβαρυμένου δημοσιονομικού κλίματος, που αναπόφευκτα συνεπάγεται συρρίκνωση του δυναμικού της, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον αρμόδιο Υπουργό, ότι ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί ένα από τα πιο βαριά ονόματα για τον τουρισμό της χώρας και η άμεση και ουσιαστική ενίσχυσή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, δεδομένων των υπολοίπων δυσχερειών που αντιμετωπίζει φέτος ο ελληνικός τουρισμός.

Διαβάστε την απάντηση του κ. Πανούση εδώ.

*Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου

10 Ιουλίου 2015