3 Ιουνίου, 2016

«Αφήγημα της κυβέρνησης: πλήρης συνθηκολόγηση έναντι παραμονής στην εξουσία»

«Ο τρόπος διαχείρισης της χώρας ακυρώνει τις πιθανότητες να λύσουμε οτιδήποτε. Υπάρχει μια πλήρης αμηχανία και ένα στρατηγικό κενό. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε όραμα, ούτε αντίληψη προς τα πού θα πάμε και προσπαθεί μόνο να επιβιώσει από μέρα σε μέρα και αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να κυβερνήσεις μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση», τόνισε ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας, μιλώντας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στην Ολομέλεια, στη συζήτηση επί της Κύρωσης της Συμφωνίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των τροπολογιών, που κατέθεσε η κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στα χθεσινά συμβάντα με την τροπολογία για τις offshore, επεσήμανε το γεγονός ότι «σε μια χώρα όπου το μαύρο χρήμα αποτέλεσε και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πληγές του δημοσίου βίου, εμείς επιλέξαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι για χάρη ενός εφήμερου επικοινωνιακού οφέλους, έναντι της ουσίας. Ενώ ο κόσμος βοά ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλο το πολιτικό προσωπικό, επιλέξαμε να ρίξουμε μια κουρτίνα και να τα σκεπάσουμε όλα. Όπως στη Βικτωριανή εποχή σκεπάζανε τα τραπέζια με μακριά τραπεζομάντηλα για να μην κάνουν οι άντρες πονηρές σκέψεις κοιτώντας τα πόδια των τραπεζιών, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ουσία. Στο γνωστό ρητό που λέει ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια, εμείς αποφασίσαμε ότι δεν πειράζει που ούτε είναι ούτε φαίνεται τίμια».

Τονίζοντας την πλήρη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης και την παντελή έλλειψη σχεδίου και αφηγήματος από την πλευρά της κυβέρνησης είπε ότι «δεν υπάρχουν πλέον κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές και υπέγραψε ότι απαίτηση υπήρχε. Κι όλα αυτά για να πάρουμε την δόση μας. Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν, ότι η δόση είναι η υποτιθέμενη πανάκεια στο πρόβλημα της χώρας, η οποία θα φέρει πολιτική σταθερότητα. Αυτού του τύπου οι δόσεις, φέρνουν ευφορία, η ευφορία φέρνει παραισθήσεις και κάποιοι μέσω των παραισθήσεων βλέπουνε την ανάπτυξη. Το αφήγημα είναι αυτό: πλήρης συνθηκολόγηση έναντι παραμονής στην εξουσία και για αυτό εκχωρούνται ακόμα και οι μικρότερες επιλογές για χάριν της δόσης, με αποτέλεσμα το σκέλος της διακυβέρνησης παραμένει κενό».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας - Λάρισας