16 Νοεμβρίου, 2018

Μαρία Δαμανάκη

Γεννήθηκε το 1989 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζει και δραστηριοποιείται. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Βιοηθική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στο νομικό τύπο.Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2013 με εστίαση στο διοικητικό, ιατρικό και εταιρικό δίκαιο.

Μέλος επιτροπών διοργανώσεων που προάγουν τον κοινωνικό διάλογο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως το TEDxHeraklion και το Model of European Union (Creta), πιστεύει στον εθελοντισμό και τη διάχυση της γνώσης ως παράγοντες ενδυνάμωσης της κοινωνίας.Ενεργό μέλος ρητορικών ομίλων, με διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες επιχειρηματολογίας.

Τα κύρια ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Αρθρογραφεί τακτικά για θέματα πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά και εφημερίδες.

Είναι Επικεφαλής των Νέων του Ποταμιού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δραστηριοποιούμενη πολιτικά με το Ποτάμι από τον Φεβρουάριο του 2014.

διαβάστε επίσης