Τομείς Πολιτικής

Εδώ μπορείτε να δείτε και να έλθετε σε επαφή με τους Τομείς Πολιτικής που συγκρότησε Το Ποτάμι, για την αποτελεσματικότερη παρουσία και δράση του στο Κοινοβούλιο, για να αφουγκράζεται την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών, να διαμορφώνει μεταρρυθμιστικές προτάσεις και να προτείνει λύσεις.

Όσοι συμμετέχουν είναι άνθρωποι με κύρος στους επαγγελματικούς τους χώρους, με γνώση και εμπειρία στους τομείς που αναλαμβάνουν, με ενεργή πολιτική και κοινωνική παρουσία. Όπως όλοι στο Ποτάμι, αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ευθύνη και προσφορά και όχι ως καριέρα και επάγγελμα.

Επειδή στην Ελλάδα πολλά, που είναι αυτονόητα σε ανεπτυγμένες δημοκρατίες, παρεξηγούνται, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι Τομείς Πολιτικής δεν συνιστούν «σκιώδη κυβέρνηση του Ποταμιού» κατά τον προσφιλή ορισμό άλλων κομμάτων ή των ΜΜΕ. Άλλωστε είναι πάγια θέση μας ότι η χώρα χρειάζεται ένα μικρό και ομοιογενές κυβερνητικό σχήμα και ότι οι υπουργοί δεν είναι καθόλου απαραίτητο να προέρχονται από τις τάξεις των πολιτικών κομμάτων.

Οι Τομείς Πολιτικής είναι επιφορτισμένοι να αξιολογούν και να συστηματοποιούν προτάσεις που μπορούν να καταθέτουν τα στελέχη, οι εθελοντές και οι φίλοι του Κινήματος από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μια δεξαμενή πολιτικής, στην οποία όσοι συμμετέχουν παρακολουθούν, μελετούν, προτείνουν και παρεμβαίνουν οργανωμένα στον δημόσιο πολιτικό διάλογο.

Αν θέλετε να συμμετέχετε και εσείς στους τομείς πολιτικής του Ποταμιού, μπορείτε να πατήσετε εδώ και να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 1. Οικονομικών - Άντα Γαρουφαλιά, Στέλεχος χρηματοπιστωτικού τομέα
 2. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας - Παντελής Αβραμίδης, Επιχειρηματίας. Υπεύθυνος για θέματα Ναυτιλίας, Κυριακάκης Νίκος, Σύμβουλος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων
 3. Δικαιοσύνης - Γιάννα Παναγοπούλου, Δικηγόρος
 4. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Φωτεινή Λεομπίλλα, Κοινωνιολόγος
 5. Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ολυμπία Αναστασοπούλου, Δικηγόρος
 6. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνόπολιος Α.Ε. Δήμου Αθηναίων
 7. Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Θοδωρής Τσίκας, Πολιτικός Επιστήμων και Διεθνολόγος
 8. Άμυνας - Γιώργος Τσιτσιλιάνος, Σμήναρχος ε.α, Μαθηματικός με MSc στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά
 9. Προστασίας του Πολίτη - Γιώργος Τσιτσιλιάνος, Σμήναρχος ε.α, Μαθηματικός με MSc στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά
 10. Παιδείας - Μαργαρίτα Γερούκη, εκπαιδευτικός & εκπαιδευτική σύμβουλος
 11. Έρευνας και Τεχνολογίας - Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 12. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Πλάτων Τήνιος, Επίκουρος Καθηγητής Πα.Πει-Οικονομολόγος
 13. Πρόνοιας και Αναπηρίας - Βασίλης Χαρόπουλος, Απόφοιτος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Άτομο με περιορισμένη κινητικότητα
 14. Υγείας - Βασίλης Γκολφινόπουλος, Χειροπράκτης
 15. Περιβάλλον, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Χλόη Βλασσοπούλου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών (ειδίκευση σε κλιματική αλλαγή, ενέργεια, περιβάλλον)
 16. Υποδομών και Μεταφορών - Θανάσης Γαλάνης, Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
 17. Αστικού Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας - Σταύρος Θεοδωράκης του Μιχαήλ, Πολιτικός Μηχανικός
 18. Αγροτικής Ανάπτυξης - Δημήτρης Βακάμης, Γεωπόνος
 19. Πολιτισμού - Μάριος Βαζαίος, Οικονομολόγος - Cultural Manager
 20. Αθλητισμού - Πάνος Μπιτσαξής, Δικηγόρος, πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com