22 Μαρτίου, 2016

Γιάννα Παναγοπούλου

Η Γιάννα Παναγοπούλου σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.
Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών εκπόνησε Διδακτορική διατριβή στο Ποινικό Περιβαλλοντικό Δίκαιο, η οποία κυκλοφορεί σε βιβλίο με τίτλο: "Το έννομο αγαθό περιβάλλον, προβλήματα εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας".
Δίδαξε το Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Δίκαιο στο μεταπτυχιακό τμήμα του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία ‘’Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ - Δ. ΜΠΕΚΑ και Συνεργάτες’’, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ασκεί δικηγορία για περισσότερο από 27 χρόνια.
Είναι Μέλος της Διοίκησης του ΔΣΘ, ενώ διετέλεσε δύο θητείες Αντιπρόεδρος. Από το 2002 εκλέγεται με τον υπερκομματικό Δικηγορικό Συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες», που ίδρυσε η ίδια.
Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΔΣΘ και Μέλος της Διοίκησης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (το ίδρυσαν τέσσερα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος).
Τέλος, είναι Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης (ανήλικοι, εξαρτήσεις κλπ).
Περισσότερα από 20 άρθρα και νομικές μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα νομικά περιοδικά, Έχει πλούσια συμμετοχή, ως Εισηγήτρια, σε επιστημονικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Διαλέξεις.
Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

διαβάστε επίσης