7 Μαΐου, 2019

Υποκρισία να παριστάνεις τον Ρομπέν των Δασών σε κότερα

Γιώργος Μαυρωτάς

O Γιώργος Μαυρωτάς στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Βάρδια» με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά

To Ποτάμι πολιτεύεται στηρίζοντας τις δικές του θέσεις και όχι την Κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Βάρδια».

Εκτίμησε πως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις είναι στη θετική κατεύθυνση καθώς μπορεί να δώσει μια διέξοδο σε ένα στενό πλαίσιο καθότι ακόμα δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ανακοίνωσε πως και το Ποτάμι θα εμφανίσει προτάσεις και για το αφορολόγητο. Τόνισε πως το σημαντικότερο πεδίο στην οικονομία είναι οι επενδύσεις που υπέστησαν δραματική μείωση μέσα στο 2018 και εκεί η κυβέρνηση καθυστερεί δραματικά όπως δείχνουν τα νούμερα καθότι η ελληνική οικονομία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και υποφέρει από την υπερφορολόγηση για να δημιουργηθούν τα υπερπλεονάσματα.

Υπέδειξε πως η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί με βάση τα πραγματικά διακυβεύματα της οικονομίας και της Ευρώπης και όχι στη βάση της σκανδαλολογίας. Διαπίστωσε πως η πόλωση συμφέρει και τα δύο μεγάλα κόμματα που προσπαθούν να «κρατήσουν την μπάλα» σε αυτό το γήπεδο με τη λογική «να φύγουν αυτοί» ή «να μην έλθουν οι άλλοι».

Χαρακτήρισε ως μέγιστη υποκρισία το να παριστάνει ο Πρωθυπουργός τον Ρομπέν των Δασών, την ώρα που κάνει διακοπές σε κότερα της ελίτ, επισημαίνοντας πως το κακό δεν είναι αυτές καθεαυτές οι διακοπές, αλλά το γεγονός ότι το έκρυψε μάλλον κουτοπόνηρα. Διαπίστωσε την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ανασύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού μετά την ορκομωσία Νυφούδη, είπε πως ο κανονισμός είναι τόσος ξεκάθαρος που θα του έκανε μεγάλη εντύπωση αν η η σχετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου δεν είναι όχι μόνο θετική αλλά και ομόφωνη ώστε να αποκατασταθεί η αδικία της διάλυση της Κ.Ο. του κόμματος και να επανέλθει σε πλήρη παρουσία η κρίσιμη και χρήσιμη φωνή του.

Ολοκληρώνοντας εξήγησε πως το σύνθημα του Ποταμιού «μόνο αλήθειες» απεικονίζει ότι το Ποτάμι πολιτεύτηκε με βάση τις θέσεις του, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά και να ψηφοθηρεί, μη μετακινούμενο από ότι είχε εξαγγείλλει, ακόμα και με πολιτικό κόστος, έτσι ώστε ο ψηφοφόρος να γνωρίζει ότι όταν ψηφίζει Ποτάμι ψηφίζει συγκεκριμένες θέσεις, ψηφίζει τόλμη και συνέπεια σε αντίθεση με την έλλειψη αξιοπιστίας που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή. Προέβλεψε πως κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης θα γίνει σαφές ποιοι έχουν ατζέντα μέλλοντος και ποιοι παρελθόντος.

Δείτε τη συνέντευξη: