24 Απριλίου, 2019

Αλίμονο στη χώρα που είναι δέσμια ενός τουίτ

Ποτάμι

Συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στα τοπικά Μέσα της Κέρκυρας

«Για άλλη μια φορά οδηγούμαστε σε μια εκλογική μάχη με μια τυφλή αδιέξοδη αντιπαράθεση των κομμάτων εξουσίας», εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα της Κέρκυρας. «Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν με λυμένο το ζωνάρι και κάθε μέρα ψάχνουν αφορμή για έναν ατέλειωτο καυγά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτώμενος για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη εναντίον του κ. Κυμπουρόπουλου, τόνισε “αλίμονο στη χώρα που είναι δέσμια ενός τουιτ” και υπογράμμισε πως “το να φτάνουμε στο σημείο να αναγάγουμε αυτό το θέμα ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας, είναι πολύ υποκριτικό”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ξεκαθάρισε: «Το Ποτάμι στη Βουλή στήριξε και ενίσχυσε κάθε φωνή, για να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες τα ατομικά δικαιώματα που έχουν ως πολίτες της Ευρώπης. Οι συμπολίτες μας που έχουν κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα που τους κατατάσσουν στα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, αλλά πρέπει να τους ωθούμε να διεκδικούν πολιτικούς ρόλους. Όταν ζεις το πρόβλημα ξέρεις κάτι παραπάνω.»

Επισήμανε, ωστόσο, πως “όταν μπαίνει κάποιος στον πολιτικό στίβο πρέπει να μετέχει στον πολιτικό διάλογο χωρίς να δημιουργούνται υγειονομικές ζώνες μέσα σε αυτόν” και κατηγόρησε τη ΝΔ επειδή “ήταν απούσα από τις μάχες για τα ατομικά δικαιώματα” καταλήγοντας: “Η καταδίκη του κ. Πολάκη είναι το πρώτο βήμα, αλλά θα περίμενα και κάποια επόμενα βήματα από αυτούς που τον καταγγέλλουν”.

Σχετικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών, είπε πως η Ελλάδα πρέπει την επόμενη πενταετία να είναι δυνατή στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή Αναγέννηση της χώρας και πρέπει να είμαστε παρόντες με ευρωβουλευτές που πιστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Ξεχώρισε ενδεικτικά δύο σημαντικούς λόγους που ο Έλληνας πολίτης πρέπει να οδηγηθεί στην απόφαση ενίσχυσης ευρωπαϊκών δυνάμεων: Τόσο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα, την αστυνομία και το λιμενικό συνόρων, όσο και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις αρχές της αλληλεγγύης και των ίδιων κανόνων και για το θέμα της ενίσχυσης των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευσαν στην περιοδεία του στην Κέρκυρα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Γιάννης Κωνσταντινίδης, οι οποίοι έκαναν με τη σειρά τους δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος:
“Το Ποτάμι είναι η επιλογή μου ως ένας κεντρώος, καθαρόαιμος φιλοευρωπαϊκός πολιτικός χώρος με ξεκάθαρες απόψεις και αυτό είναι που εμένα και με ενθουσίασε αλλά και ανταποκρίνεται στην προσωπικότητά μου. Μέσα στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες τέτοιες που να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εσωτερική δυνατότητα για παροχή πολιτικής προστασίας και στις άλλες χώρες αλλά και στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα μπορέσουμε να δώσουμε νέα προοπτική και στη χώρα και εσωτερικά στους πολίτες μέσα από την προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης μεθαύριο, μέσα από την αναγέννηση της Ευρώπης”.

Γιάννης Κωνσταντινίδης:
“Συζητώντας για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, διαπίστωσα τη διάθεση των ανθρώπων του ποταμιού να εντοπίσουν ανθρώπους με δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Την ευρωπαϊκή εμπειρία και συνείδηση. Τι εννοούμε ευρωπαϊκή συνείδηση; Τρία πράγματα: Ουσιαστικά αλληλεγγύη στον αδύναμο, ταυτόχρονα αποδοχή και ανοχή της διαφορετικότητας και κατά τρίτον την ελευθερία έκφρασης και σκέψης. Οι άνθρωποι του Ποταμιού έχουν και τα 3 αυτά στοιχεία και γι αυτό νιώθω περήφανος να βρίσκομαι σε αυτό το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού”.

Δείτε το βίντεο: