31 Αυγούστου, 2017

Βullying υπουργού σε αυτούς που του ασκούν κριτική

Ποτάμι

Ο κ. Κοτζιάς νομίζει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Πολωνία του Γιαρουζέλσκι. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αδιανόητη ενέργεια να ζητήσει μέσω δικηγόρου δήλωση μετανοίας από τον γνωστό για τις δημοκρατικές του απόψεις καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Βερέμη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζητάει από τον κ.Βερέμη να επιβεβαιώσει αν έχει προβεί στην παρακάτω δήλωση στους Financial Times: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης».

«Είναι αλήθεια κ.Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;» ερωτά ο δικηγόρος του κ. Κοτζιά, Χρήστος Κουτσονάσιος, με προφανή στόχο την προσφυγή στα δικαστήρια κατά του κ.Βερέμη. Διαβάζοντας τη δήλωση ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αφορά, πολιτική κριτική κατά της κυβέρνησης. Τίποτα προσωπικό ή συκοφαντικό. Για τον κ. Κοτζιά όμως ακόμη και η κριτική φαίνεται πώς είναι ποινικά κολάσιμη. Και θέλει να σωπάσουν όσοι την ασκούν. Σήμερα με bullying. Στα καθεστώτα των οποίων υπήρξε θαυμαστής πάντως ο κ.Κοτζιάς γινόταν με περισσότερο δραστικούς τρόπους...