16 Μάι, 2015

Βρισκόμαστε σε μια συνεχή διαπραγμάτευση

του Μίλτου Κύρκου Η προηγούμενη κυβέρνηση "έπαιξε το χαρτί της αριστερής παρένθεσης" με πρόωρες εκλογές και δίμηνη παράταση, μετακυλίοντας έτσι τη βαρύτατη ευθύνη στην κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνη, ο κ. Κύρκος έκανε λόγο για "ωραίο αφήγημα" της προηγούμενης κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε να ολοκληρωθεί το μνημόνιο και να περάσει η χώρα σε πιστοληπτική γραμμή. «Εάν ήταν τόσο απλά τα πράγματα με το προηγούμενο μνημόνιο και το προηγούμενο mail Χαρδούβελη, τότε γιατί δεν προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση στην ολοκλήρωσή του και στην υιοθέτηση της πιστοληπτικής γραμμής;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, έκανε την εκτίμηση πως «η προηγούμενη κυβέρνηση "έπαιξε το χαρτί της αριστερής παρένθεσης" με πρόωρες εκλογές και δίμηνη αντί εξάμηνης παράτασης, μετακυλίοντας έτσι τη βαρύτατη ευθύνη στην κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

«Βρισκόμαστε σε μια συνεχή διαπραγμάτευση» τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν το Ποτάμι προτίθεται να ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κύρκος επεσήμανε πως θα πρέπει επιτέλους να μας αποκαλύψει ο κ. Μπαλάφας τι εμπεριέχουν αυτά τα μέτρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Θα ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα με την προϋπόθεση ότι θα εμπεριέχουν μια αναπτυξιακή διάσταση» και ξεκαθάρισε πως «αν πρόκειται απλώς για μέτρα που θα εκταμιεύσουν ένα ποσό που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μόλις 1-2 μήνες παραπέρα, τότε δεν θα το κάνουμε».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

[youtube id="ir4Icq4sC2Y"]

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής του Ποταμιού

16 Μαΐου 2015, MEGA