1 Ιουνίου, 2015

Βρισκόμαστε μέσα σε μια πολιτική Βαβέλ

της Ζωής Αποστολοπούλου Το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση γιατί είναι το καλύτερο σενάριο, ακόμη και με δύσκολους όρους, από το σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

Η υπεύθυνη του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ζωή Αποστολοπούλου, φιλοξενήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Κληθείσα να σχολιάσει την επιλογή της κυβέρνησης να διορίσει την Έλενα Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η κ. Αποστολοπούλου απάντησε με ένα σχόλιο το οποίο όπως είπε, δεν αφορά την επιλογή του προσώπου αυτή καθεαυτή αλλά την πολιτική ασυνεννοησία που επικρατεί και έχει μεγιστοποιηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη συγκυρία, τις πιο κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης, να διαπιστώνουμε ότι τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οκονομικών, ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί Επικρατείας κλπ δεν έχουν συνεννοηθεί για το ποιο είναι το καταλληλότερο άτομο για να σταλεί στο ΔΝΤ και να διαπραγματευθεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό είναι πρωτοφανής ασυνεννοησία» επεσήμανε.

Με αφορμή, επιπλέον, τη δήλωση του κ. Λεουτσάκου ότι δεν υπογράφει το έγγραφο γιατί νόμιζε πως θα είναι εσωτερικό, η κ. Αποστολοπούλου τοποθετήθηκε λέγοντας «βρισκόμαστε μέσα σε μια πολιτική Βαβέλ».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «υπάρχει κρίση εσωτερικής ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία, έχοντας αναλάβει ένα σκληρό και δυσκολο έργο». Συμπλήρωσε, επόισης, πως «τα στελέχη που την περιβάλλουν δεν στηρίζουν αυτό το έργο, γεγονός που το καθιστά ακόμη δυσκολότερο και δημιουργεί οικονομικά προβλήματα, πολιτικά προβλήματα και μεγάλη κοινωνική ανησυχία».

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι στάση θα κρατούσε το Ποτάμι στην απόφαση του διορισμού της κ. Παναρίτη δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσαμε με τον διορισμό της κυρίας Παναρίτη και βγάλαμε και σχετική ανακοίνωση, αλλά αντί να ασχολούμαστε με το εάν η κ. Παναρίτη είναι το καταλληλότερο πρόσωπο, έπρεπε να ασχολούμαστε με τα ουσιώδη της συμφωνίας». Τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, και στην στάση του Ποταμιού απέναντι στη συμφωνία λέγοντας πως «το Ποτάμι, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές δυσκολίες στο να επιτευχθεί μια συμφωνία, είπε καθαρά ότι θα στηρίξει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση γιατί είναι το καλύτερο σενάριο, ακόμη και με δύσκολους όρους, από το σενάριο επιστροφής στη δραχμή».

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

[youtube id="NRYw3LK5U6U"]

* Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

1 Ιουνίου 2015, MEGA