8 Απριλίου, 2019

Τοπικά εδέσματα δοκίμασε στα Μετέωρα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ποτάμι

Μια γερή γεύση από τα τοπικά προϊόντα αλλά και τα προβλήματα του Δήμου Μετεώρων είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του Ποταμιού. Στο Κτήμα Λούδα, στο χωριό Διάβα στη σκιά των Μετεώρων, ένα οικογενειακό οινοποιείο στεγάζει τη φιλοσοφία ζωής δυο νέων ανθρώπων, του Κωνσταντίνου Λούδα και της συζύγου του Ζαχαρούλας Γιαβρούτα - Λούδα, μητέρα τριών μικρών κοριτσιών.

Καθένας από αυτούς έφερε στο μεγάλο υπαίθριο τραπέζι που στήθηκε ειδικά για το Ποτάμι αυτά που γεννά ο τόπος τους. Η συζήτηση με ένα διαφορετικό κάθε φορά ποτήρι κρασιού στο χέρι είχε επίκεντρο τις δυσκολίες που συναντούν οι παραγωγοί και τις προσπάθειες που καταβάλουν όχι μόνο για να συντηρούν τις μονάδες τους αλλά να προβάλουν και προωθήσουν τα θεσσαλικά προϊόντα και εκτός συνόρων.

«Έφερες τον ήλιο στα Μετέωρα, φέρε μας και καλά νέα», είπε καλωσορίζοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα - Λούδα και έκανε τις συστάσεις σε όλους τους ξεχωριστούς καλεσμένους της. Άνθρωποι που ο καθένας έχει τη δική του πορεία στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Ο Νίκος Βλαχογιάννης, ιδιοκτήτης των Μύλων Βλαχογιάννη προσέφερε πίτες από το γνωστό αλεύρι του, ο Θοδωρής Παιδής τα τυροκομικά προϊόντα “Αμάραντος”, ο Δημήτρης Αλιάγας της φάρμας Μετεώρων με τα ομώνυμα γαλακτοκομικά, ο Δημήτρης Δήμος με τα σπάνια είδη κρεάτων της “Κιβωτού” και την Ερανική Επιτροπή Αγ. Παντελεήμονα Διάβας με τα λαχταριστά γλυκά. Όλοι μίλησαν για την ανάγκη στήριξης της τοπικής ανάπτυξης και πώς αυτή θα συνδεθεί με την τουριστική κίνηση στο νομό.

Το παρόν έδωσαν επίσης και ο ιδιοκτήτης του Visit Meteora Γιώργος Κουρέλης, o Χρήστος Μπαταλογιάννης εμπνευστής και δημιουργός του ποδηλατικού ομίλου MTB, ο γεωπόνος και εκπρόσωπος της ορειβατικής λέσχης Βασίλης Κυριακούλης, ο ελεύθερος επαγγελματίας Μιχάλης Γιαννούλας, ο γεωπόνος Δημήτρης Τσιαντής, ο οικονομολόγος Σπύρος Νικολογιάννης, η συγγραφέας Ηλιάνα Τριανταφύλλου, ο ιδιοκτήτης της H-Alucom ΑΒΕΕ Κώστας Χολέβας, ο Δημήτρης Ζήνδρος που προσέφερε στο Ποτάμι μια σπάνια εικόνα της Παναγίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος και ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαχρήστος.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη σε αυτή τη ξεχωριστή συνάντηση συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Παντελής Αβραμίδης, Γιάννης Κωσταντινίδης, Θοδωρής Τσίκας και Θανάσης Χειμωνάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη