26 Μάιος, 2017

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το χρέος είναι ό,τι προαιρείσθε

Δημήτρης Τσιόδρας

Ο Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση κυβερνησης-δανειστών.

Για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου:
«Είναι θετικό ότι υπάρχει ομόθυμη καταδίκη, της τρομοκρατικής επίθεσης, γιατί δεν είναι πάντα αυτονόητο νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε πέραν της αστυνομικής πλευράς και το ότι όντως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της τρομοκρατίας, και το κλίμα που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια το οποίο οδηγεί σε στοχοποίηση ανθρώπων....Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα συνθήματα περί Χούντας, τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, η κάτω πλατεία αγκαλιά με την πάνω πλατεία, που στην πάνω πλατεία ήταν η Χρυσή Αυγή. Όλα αυτά δημιουργούν το πολιτικό υπόστρωμα προκειμένου να έχουμε τέτοιες ενέργειες. Ο Παπαδήμος κλήθηκε σε μια στιγμή όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε παραιτηθεί. Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη.

Για την διαπραγμάτευση κυβέρνησης-δανειστών:
«Βρεθήκαμε ένα βήμα εκτός της Ευρωζώνης. Αυτό οφείλεται στις λάθος επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο οκτάμηνο του 2015. Το ζήτημα της εξόδου είχε κλείσει από το 2012. Να θυμίσουμε ότι ο Σόιμπλε είχε και τότε συμμάχους αναφορικά με το Grexit. Όμως τότε διαμορφώθηκε συμμαχία υπερ της Ελλάδας για να μείνουμε στο Ευρώ. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο για το χρέος. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται εθνική γραμμή για το χρέος.

Δείτε τα βίντεο:

https://youtu.be/swGBV84Ky_o

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού