22 Σεπ, 2015

Το Ποτάμι θα είναι παρόν ως υπεύθυνη κι εποικοδομητική αντιπολίτευση

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με το δημοσιογράφο Γιάννη Δάρρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί καθαρή νίκη του Συ.Ριζ.Α., με έπαθλο την εφαρμογή μιας δύσκολης συμφωνίας. Όσον αφορά στο Ποτάμι, το αποτέλεσμα αποτελεί ήττα σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, καθώς το εκλογικό σώμα δεν πείστηκε από τις προτάσεις του κόμματος για ευρύτερες συναινέσεις και κοινωνικές συμμαχίες, παρά τα αξιόλογα πρόσωπα που τις στήριξαν, εντός και εκτός ψηφοδελτίων.

Συνέχισε τονίζοντας πως η αθλητική του εμπειρία διδάσκει πως η καλή ομάδα φαίνεται αντιμετωπίζοντας τις ήττες και πως στο Ποτάμι θα γίνει η απαραίτητη αυτοκριτική ώστε να βελτιωθούν και να γίνουν σοφότεροι για να παίξουν το νέο ρόλο που έχουν.

Ο βουλευτής του Ποταμιού διαπίστωσε πως για πρώτη φορά η χώρα καλείται να κυβερνηθεί από δυνάμεις που αθροίζουν εκλογικό ποσοστό μικρότερο του 40% και πως το 44% της αποχής δείχνει πως η κοινωνία κατά το ήμισύ της έχει γυρίσει την πλάτη της στο πολιτικό σύστημα.

Έκλεισε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος στην επικείμενη αντιπολιτευτική στάση του Ποταμιού η οποία, όπως και στην προηγούμενη θητεία, θα είναι εποικοδομητική, με προτάσεις, ιδέες και λύσεις που θα απαιτούν ευήκοα κυβερνητικά ώτα προς την αντιπολίτευση. Το Ποτάμι θα στηρίξει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως η αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η πάταξη της γραφειοκρατίας και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, ταυτόχρονα όμως θα είναι αντίθετο σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνονται παρελκυστικές τακτικές με στόχο τη στασιμότητα.

Δείτε εδώ το απόσπασμα της εκπομπής:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι υπεύθυνος του Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και βουλευτής Αττικής.