7 Μάι, 2019

Το Ποτάμι στην EXPOSED CONFERENCE 2019 DEFENCE WORLD

Τομέας Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, η ημερίδα "EXPOSEC CONFERENCE 2019 DEFENCE WORLD" με αντικείμενο "ο καθορισμός της σύγχρονης πολιτικής στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας", παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, της Πρέσβης του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν-Άμπα, των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, του Λιμενικού Σώματος, βουλευτών, εκπροσώπων των κομμάτων, καθηγητών Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα γεωπολιτικά θέματα, Ανώτατων Αξιωματικών και των τριών όπλων και Διευθυντικών στελεχών και εκπροσώπων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Το Ποτάμι εκπροσωπήθηκε από τον Τομεάρχη της Άμυνας Γιώργο Τσιτσιλιάνο μετά από πρόσκληση του συντονιστή της διοργανώτριας αρχής της ημερίδας Συμεών Τσομώκο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην αμυντική πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με τις προκλήσεις του γεωπολιτικού μας περιβάλλοντος, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο στον τομέα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Ήταν μία πολύ θετική ημερίδα λόγω των αξιόλογων θεσμικών και μη ομιλητών, σε θέματα ειδικού χειρισμού και γενικού ενδιαφέροντος, για προβληματισμό και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.