8 Νοεμβρίου, 2018

Το Ποτάμι στη Βουλή; Δεδομένο και απαραίτητο

Βασίλης Γκολφινόπουλος

Δεδομένη και απαραίτητη θεωρεί την είσοδο του Ποταμιού στην επόμενη Βουλή ο Βασίλης Γκολφινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του στις εκλογές του 2015, μιλώντας από το βήμα του 3ου συνεδρίου του κινήματος. Τετραπλή είναι η εκπροσώπηση της Αχαΐας στη νέα κεντρική επιτροπή του Ποταμιού.

Ο Β. Γκολφινόπουλος πιστεύει ότι θα είναι επιτυχημένη για το Ποτάμι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση και θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. «Θα συμβεί από τους προοδευτικούς πολίτες που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές ένα κόμμα που έχει ως βασική του προτεραιότητα του να γίνει η χώρα μας ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και ευημερίας. Αυτό το κόμμα είναι το Ποτάμι. Πρέπει να κάνουμε επιτέλους την Ελλάδα, Ευρώπη» ήταν τα λόγια που είπε στο συνέδριο και τα επανέλαβε μιλώντας στην «Π».

Οταν ρωτήθηκε από την «Π» αν από το συνέδριο προέκυψε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, το οποίο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών με άλλα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), μας απάντησε: «Το Ποτάμι πήρε την ξεκάθαρη απόφαση να παραμείνει ανεξάρτητο. Δεν πάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Πάμε Μπροστά!».

Εκτός του Β. Γκολφινόπουλου στη νέα ΚΕ που εξέλεξε το συνέδριο την Αχαΐα εκπροσωπούν οι: Ζαχαρίας Χρήστου, Ανδρέας Κοσμάτος και Γιώργος Δημακόπουλος. Επίσης, η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου (με δημοσιογραφική προϋπηρεσία στην Πάτρα) εκλέχθηκε γραμματέας στρατηγικών δράσεων του Ποταμιού.

Το συνέδριο κατέληξε σε επτά βασικά σημεία που καθορίζουν και αναδεικνύουν τις προτεραιότητες που θέτει το Ποτάμι: 1) Πλήρης αποκοματικοποίηση του Κράτους οριζοντίως και καθέτως, 2) Ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης, 3) Σύγχρονη ανοικτή Παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα, 4) Σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις, 5) Προστασία της γης, της θάλασσας, των ζώων ως ιστορική μας υποχρέωση, 6) Διαγενεακή δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις, 7) Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

*Ο Βασίλης Γκολφινόπουλος είναι μέλος της ΜΕΣΥΑ
Πηγήpelop.gr