17 Ιανουαρίου, 2019

Το Ποτάμι, οι όψιμοι συριζαίοι και το άφωνο Π.Σ. του ΚΙΝ.ΑΛ.

Τάσος Παππάς

Από την άνοιξη του 2018, όταν και το Ποτάμι εκφράστηκε θετικά για την επικείμενη "Συμφωνία των Πρεσπών", έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία πίεσης είτε συνολικά προς το Ποτάμι είτε συγκεκριμένα προς τον Επικεφαλής του.

Και τι δεν έχει ακουστεί. Πως το Ποτάμι έφυγε από το Κίνημα Αλλαγής για το Μακεδονικό, ενώ στην πραγματικότητα το Μακεδονικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς το ΚινΑλ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε μετατραπεί σε ένα προσωποπαγές ΠΑΣΟΚ+. Η παραφιλολογία που ακολούθησε την επομένη της αποχώρησης δεν έχει προηγούμενο. Την Δευτέρα, η μία πλευρά υποστηρίζει πως το Ποτάμι είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι θετικό με την συμφωνία και θεωρεί πως είναι εθνικά επωφελές να ψηφιστεί, ενώ την Παρασκευή η άλλη πλευρά υποστηρίζει πως είναι με τη ΝΔ γιατί ασκεί αντιπολιτευτική κριτική στην κυβέρνηση. Καταλαβαίνω πως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει,όπως ορθά έχει πει ο Στ.Μάνος, να βλέπουμε μια αντιπολίτευση, η οποία λέει συνέχεια "Όχι σε όλα". Το Ποτάμι όμως είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα μεταπολιτευτικά που άσκησε και θα συνεχίσει να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Οι κατηγορίες που διαδίδονται δεξιά, αριστερά και κεντροαριστερά πως ο Επικεφαλής προσπαθεί να δει σε ποιο κόμμα τον "συμφέρει" για την πολιτική του επιβίωση είναι ανυπόστατες. Ο Στ.Θεοδωράκης δεν ζήτησε ποτέ εξασφαλισμένη θέση βουλευτή, ευρωβουλευτή ή Επιτρόπου. Πορεύεται μέσω των αρχών και των θέσεων του Ποταμιού και όταν φτάσει η στιγμή θα κριθεί από το εκλογικό σώμα με την σημαία του Ποταμιού. Αυτός τουλάχιστον είχε το θάρρος και την τόλμη να θυσιάσει πολιτικές καρέκλες και αξιώματα, κάτι που βέβαια δεν φαίνεται στον ορίζοντα από πλευράς των υπολοίπων διαφωνούντων του Π.Σ. του ΚινΑλ, οι οποίοι μάλλον πάσχουν από το "σύνδρομο Κ.Καραμανλή", καθώς δεν ομιλούν καθόλου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, έχουμε τους όψιμους συριζαίους, οι οποίοι μέχρι χθες αυτοπροσδιορίζονταν ως κεντροαριστεροί και ήταν εχθρικοί ως προς το κυβερνόν κόμμα, ενώ από την περασμένη Κυριακή και μετά βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την προοδευτική κεντροαριστερά που έψαχναν και πλέον βάλουν εναντίον του Ποταμιού, ρίχνοντας τόνους λάσπης. Πρέπει ολοι τους όμως να καταλάβουν πως το Ποτάμι λογοδοτεί για την πολιτική του στη βάση του και το εκλογικό σώμα και όχι σε πολιτικούς αμοραλιστές.

*Ο Τάσος Παππάς είναι επικεφαλής Νεολαίας

Πηγή: karditsalive.net