14 Ιουλίου, 2015

Το Ποτάμι είναι πόλος σταθερότητας και συνέπειας

Γιώργος Μαυρωτάς

Η κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει τη δική της ατζέντα και μάλιστα έχει ήδη επιλέξει πλευρά στη μάχη μεταξύ ευρωαριστεράς και δραχμοαριστεράς.

Σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Τώρα με την Άννα Μπουσδούκου με θέμα συζήτησης τη διαπραγμάτευση, τις κυβερνητικές διεργασίες και την ψήφιση της συμφωνίας. Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός την Κυριακή, πήγε σε μια διαπραγμάτευση έχοντας μαζί του μόνο ένα τόξο και βέλη για να συγκρουστεί με «τεθωρακισμένα» και αυτό συνέβη διότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση το προηγούμενο εξάμηνο και έτσι αναγκάστηκε να την κάνει υπό ασφυκτικές συνθήκες μέσα σε 17 ώρες. Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε μια συμφωνία η οποία έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το Ποτάμι πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μη γίνουν πάλι τα ίδια λάθη και βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Δε μπορεί να έχουμε υψωμένη την αριστερή γροθιά και απλωμένο το δεξί χέρι».

Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να σταθμίσει τις καταστάσεις, ποιοι στηρίζουν και ποιοι όχι τη συμφωνία και βέβαια να δει ποιοι από την κυβέρνηση μπορούν να υπηρετήσουν μια τέτοια συμφωνία. Συμπλήρωσε ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία το Ποτάμι μπορεί να συμβάλλει με πρόσωπα και προτάσεις ή μπορεί να επιλεχθεί οποιοσδήποτε άλλος κυβερνητικός σχηματισμός. Ωστόσο επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα και σε αυτό το Ποτάμι θα είναι αρωγός στη σύγκρουση με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τα συμφέροντα και τις συντεχνίες.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για την Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε ότι η ίδια δυσκολεύει μια ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση και πως η πρωτοβουλία για το θέμα έγκειται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Συνέχισε λέγοντας ότι η κα. Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει τη δική της ατζέντα και μάλιστα έχει ήδη επιλέξει πλευρά στη μάχη μεταξύ ευρωαριστεράς και δραχμοαριστεράς. Τέλος τόνισε ότι το Ποτάμι εξαρχής είχε εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και τώρα όσο περνάει ο καιρός, σε αυτήν την τρικυμιώδη περίοδο το Ποτάμι αποτελεί έναν πόλο σταθερότητας και συνέπειας χωρίς ήξεις αφήξεις.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Β' Αθήνας και πολιτικός υπεύθυνος Ανώτατης Εκπαίδευσης.

14 Ιουλίου 2015, ΣΚΑΪ