21 Αυγούστου, 2015

Το Ποτάμι είναι δίπλα στους άνεργους, στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο ΣΚΑΪ και στην Έκτακτη Ενημερωτική Εκπομπή με την Εύα Αντωνοπούλου.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως οι εκλογές είναι μια κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας ωστόσο έκανε την παρατήρηση ότι η κατάχρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 3 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε 7 μήνες, οδηγεί τον θεσμό αυτόν στο να ατονεί. Συνέχισε αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες εκλογές είναι μια κίνηση τακτικής από τον κ. Τσίπρα τόσο για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα όσο και για να μην προλάβουν να έρθουν τα νέα μέτρα στους Έλληνες πολίτες.

Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εξαντλείται» στο να κάνει εκλογές και δημοψηφίσματα καθώς έχει αλλεργία στο να κυβερνήσει, ενώ εκτίμησε ότι δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια επιλογών και λύσεων από τον κ. Τσίπρα. Μάλιστα ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε πως: «Όταν δίνεις μια υπόσχεση ουσιαστικά δημιουργείς ελπίδα. Όταν τηρείς την υπόσχεση αυτή δημιουργείς εμπιστοσύνη» κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τελικά αλλά ούτε και τα παλαιότερα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όπως συμπλήρωσε, εμπνέουν πια εμπιστοσύνη στον κόσμο. Επίσης τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από την πόλωση των εκλογών αλλά από εθνική συνεννόηση.

Αφού επεσήμανε ότι το Ποτάμι θα λάβει την 3η διερευνητική εντολή, σχολίασε το διάγγελμα του κ. Τσίπρα επισημαίνοντας διάφορες αντικρουόμενες αναφορές του όπως ότι ενώ κατηγορούσε το Ποτάμι για την υπεύθυνη στάση που είχε από την αρχή, για την ανάγκη ύπαρξης εγκαίρως μιας συμφέρουσας συμφωνίας για τη χώρα, τώρα αναγνώρισε αν και αργά το λάθος του που δεν το έπραξε. Στη συνέχεια ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι διότι το μεγάλο στοίχημα της υλοποίησης της συμφωνίας είναι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν και έχει ανάγκη η χώρα και οι οποίες πρέπει να γίνουν από ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτές. Εδώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις όπως στην αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης ενώ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε όλα αυτά τα 5 χρόνια. Το Ποτάμι όπως είπε έχει ένα σαφή και συνεπή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πιστεύει ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, δηλαδή όλες αυτές οι παθογένειες που έκαναν και κάνουν κακό στη χώρα.

Κλείνοντας ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε ότι: «Το Ποτάμι δε θα συμμετάσχει στα καλλιστεία των μνημονίων για το ποιο μνημόνιο είναι καλύτερο και πιο είναι χειρότερο» και ότι στις ερχόμενες εκλογές θα στηριχθεί στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας οι οποίες προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες. Επισημαίνοντας το μεγάλο πρόβλημα των 1.500.000 ανέργων, σχολίασε ότι αυτοί δε μπορούν να διορισθούν στο δημόσιο όπως είπε ο κ. Τσίπρας για τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, και για αυτούς το Ποτάμι θα είναι δίπλα τους όντας ένας πόλος σταθερότητας χωρίς βαρίδια του παρελθόντος.

Δείτε εδώ απόσπασμα της εκπομπής:


* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Βουλευτής Αττικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
21 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ.