13 Μαρτίου, 2019

Το Ποτάμι είναι αναγκαίο για να θυμίζει τη σημασία της συναίνεσης

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, στο Action24

Με αφορμή την παρουσία φανταχτερών ονομάτων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου σχολίασε πως τα γνωστά πρόσωπα μπορεί να πάνε καλά στις εκλογές, αλλά όχι απαραίτητα στην Ευρωβουλή. Η πρόταση του Ποταμιού είναι διαφορετική. Διαλέγει, εκτός από τους δύο ευρωβουλευτές Μίλτο Κύρκο και Γιώργο Γραμματικάκη που έκαναν σημαντικό έργο την τελευταία πενταετία, πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και θα δώσουν μάχη για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ αλλά και τη συνεχιζόμενη επιτροπεία από τους θεσμούς, η Κατερίνα Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Η αλλαγή κυβέρνησης δεν αρκεί για να μας δουν οι αγορές θετικά. Οι αγορές είναι πιο ορθολογικές & ψύχραιμες από τους ψηφοφόρους, θέλουν έργα. Μόνο η συναίνεση θα έδινε ηχηρό μήνυμα στις αγορές ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.» Και πρόσθεσε ότι ενώ όλα τα άλλα κόμματα μιλούν για συναίνεση στη θεωρία, μόνο το Ποτάμι έχει τη συναίνεση στο DNA του και έχει πληρώσει το κόστος για αυτήν τη στάση. «Για αυτό υπάρχει η ανάγκη για το Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτημα σχετικά με τη στάση της ΝΔ, τόνισε ότι στην πράξη αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τώρα είναι μια προσπάθεια να συνθλιβούν τα μικρότερα κόμματα του κέντρου, όπως το Ποτάμι, με διχαστικό λόγο και στρατολόγηση στελεχών και βουλευτών.

Δείτε το βίντεο: