12 Δεκεμβρίου, 2016

«Το Ποτάμι έχει προτάσεις. Δε μένει ούτε στις ευχές, ούτες στις κατάρες»

Ποτάμι

«Υπάρχει ένας συνεχής ύμνος από τα κόμματα εξουσίας στους κομματικούς στρατούς και αυτό είναι το διαχρονικό τους αδίκημα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στον Τραϊανό Χατζηδημητρίου. Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό επεσήμανε ότι το Ποτάμι «Δεν έμεινε σε ευχές, ούτε μοιράσαμε κατάρες. Είπαμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αναδείξαμε συγκεκριμένους τομείς όπου υπάρχει μια σπατάλη. Και η σπατάλη υπάρχει στο κεντρικό κράτος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε με δηκτικό τρόπο ότι αντί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να νοιάζονται για τον κόσμο της ανεργίας που θα κάνει Χριστούγεννα χωρίς καμία βοήθεια και ενώ το κοινωνικό κράτος απουσιάζει, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να διορίζουν τα δικά τους παιδιά. «Η δικαιολογία είναι ότι πρέπει να ισορροπήσουμε λίγο τα πράγματα. Οι άλλοι είχαν βάλει τόσο δικό τους κόσμο στα υπουργεία, ας βάλουμε και εμείς λίγο δικό μας κόσμο». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση είναι στα ίχνη των προηγούμενων καθώς περικόπτει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες και ενισχύει ακόμη περαιτέρω τις δαπάνες του κεντρικού κράτους. Πρέπει να σημάνει συναγερμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Υπάρχει μια επικοινωνιακή διαχείριση της διαπραγμάτευσης, δηλαδή λένε ας τραβήξουμε το χρόνο, ας το φτάσουμε στο αμήν, και όλοι θα φτάσουν να λένε "επιτέλους να κλείσει η αξιολόγηση" οπότε θα περάσουν τα μέτρα χωρίς ο κόσμος να καταλάβει τι έχει συμβεί». Σε αντίθεση το Ποτάμι έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις τόνισε στη συνέχεια.

Κλείνοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε για τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, με τίτλο «Πού πάνε τα λεφτά μας;» επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι να μιλήσουν με τον κόσμο για τις προτάσεις του κινήματος καθώς το Ποτάμι «υπέδειξε 7 συγκεκριμένα πεδία πολιτικής που αν τα εφάρμοζε η σημερινή κυβέρνηση, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα.