21 Μαΐου, 2019

Το Ποτάμι έχει προτάσεις για την Ευρώπη όταν οι άλλοι την απαξιώνουν

Γιώργος Κορκόβελος

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Κορκόβελος, στην εκπομπή «Μπροστά στα γεγονότα», στην ΕΡΤ 1 με τον Νίκο Μερτζάνη.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση στην εκπομπή «Μπροστά στα γεγονότα», στο κανάλι της ΕΡΤ1 στις 20 Μαΐου, που συντόνισε ο Νίκος Μερτζάνης, με τη συμμετοχή υποψηφίου Ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, ο Γιώργος Κορκόβελος στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην στρατηγική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ισοδύναμο ρόλο απέναντι στις 28 κυβερνήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα θέματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε τη σημασία οι Έλληνες ευρωβουλευτές να έχουν και την πολιτική ευθύνη και την εμπειρογνωμοσύνη να προωθήσουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση και παράλληλα να ενισχύσουν τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνικές θέσεις.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης και του Ποταμιού για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που στοχεύει στη εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης με ισχυρό προϋπολογισμό, κοινό Υπουργό Οικονομικών, πολιτικό συντονισμό και στήριξή την επενδύσεων, με την κοινή ανάληψη και επιμερισμού κινδύνων από τις χώρες του βορρά, για την ανάπτυξη της περιφέρειας και των ασθενέστερων οικονομικά κρατών μελών. Παράλληλα, ανέδειξε την κοινωνική στόχευση των προτάσεων Μακρόν με την θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος και την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας, ενώ τόνισε την έλλειψη συγκεκριμένης πρότασης στο πρόγραμμα του κ. Βέμπερ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε την υποκρισία και τον λαϊκισμό της ΝΔ, που προβάλλεται ως φιλοευρωπαϊκό Κόμμα αλλά συγχρόνως υποβαθμίζει και απαξιώνει την δημόσια συζήτηση για τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα που διακυβεύονται σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Στην τελευταία παρέμβασή του ο Γιώργος Κορκόβελος αναφέρθηκε στην πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης με στόχο την απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας από τον άνθρακα μέχρι το 2050 και την προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε την ανάγκη επαναπροσανατολισμού του αναπτυξιακού και ενεργειακού προτύπου στην Ελλάδα που συνεχίζει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη ενώ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα τηρούσε πλήρως τους περιβαλλοντικούς κανόνες και τις πολιτικές ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας θα είχε όφελος πολλών δισεκατομμυρίων ετησίως για την οικονομία της.

Δείτε το βίντεο: