14 Δεκ, 2018

«Το πιο αρνητικό σημείο της συμφωνίας είναι η εργαλειοποίησή της»

Γιώργος Μαυρωτάς

Την προσήλωση του Ποταμιού στην εξεύρεση λύσης για το Μακεδονικό επανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την πρωινή παρουσία του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Εξήγησε πως η τελική απόφαση έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών θα ληφθεί συνεκτιμώντας όλα τα
δεδομένα με βάση το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Θεώρησε επίσης ότι οι πρόσφατες τροπολογίες στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας φαίνεται να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Υπενθυμίζοντας πως δεν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από πλευράς Ποταμιού, ερμήνευσε τη διαφοροποίησή των βουλευτών του κόμματος (4 υπέρ - 2 κατά) ως αποτέλεσμα ανάλογης περίπου διαφοροποίησης της βάσης του. Έκρινε πως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της συμφωνίας είναι η εργαλειοποίησή της, με αποτέλεσμα τεχνητούς διαχωρισμούς προδοτών/ ακροδεξιών, ο κ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε όλους πατριώτες με διαφορετική άποψη που πηγάζει είτε περισσότερο από τη λογική, είτε από το συναίσθημα. Υπενθύμισε ότι η συμφωνία είναι επίσης αποτέλεσμα και της διεθνούς συγκυρίας. Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής βουλευτών του Ποταμιού στην κυβέρνηση, την οποία και το κόμμα θα καταψηφίσει σε ενδεχόμενο ζήτημα εμπιστοσύνης. Κατέστησε σαφές, για πολλοστή φορά, πως το Ποτάμι δεν ετεροπροσδιορίζεται.

Ολοκληρώνοντας, αξίωσε πειστικές απαντήσεις από μία κυβέρνηση που διαφήμιζε το ηθικό της πλεονέκτημα για την υπόθεση Πετσίτη, και η οποία έπρεπε να έχει στρατηγική συνολικής καταπολέμησης της ανεργίας και όχι μόνο του περιγύρου της.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Αντιπρόεδρος στο Ποτάμι