18 Μαΐου, 2016

Το ντόπινγκ χτυπά πάλι την πόρτα του παγκόσμιου αθλητισμού

Τομέας Νέας Γενιάς και Αθλητισμού

Το ντόπινγκ χτυπά πάλι την πόρτα του παγκόσμιου αθλητισμού. Η ΔΟΕ μετά την εξέταση 454 δειγμάτων από τους αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ανακοίνωσε τον πιθανό αποκλεισμό 31 αθλητών για τους οποίους υπάρχουν σαφείς ενδείξεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Επιπλέον ανέφερε ότι βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τον επανέλεγχο 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012). Την ίδια χρονική στιγμή η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (IWF) επέβαλε τετραετή αποκλεισμό από τους αγώνες στον παγκόσμιο αθλητή Αλεξέι Λόβτσε καθώς βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ.

Μετά τις εμπειρίες του 2004 αποτελεί κοινό τόπο και κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα του καθαρού αθλητισμού . Το ΕΣΚΑΝ παρά τις δυσκολίες και την οικονομική κρίση έχει εργαστεί σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Βρισκόμαστε στις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ελληνική πολιτεία σε στενή συνεργασία με την ΕΟΕ και τις αθλητικές ομοσπονδίες οφείλει να δώσει προτεραιότητα και μεγάλη σημασία στην διεξαγωγή των απαραίτητων ελέγχων αντιντόπινγκ έτσι ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό με την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επισημαίνουμε έγκαιρα και ελπίζουμε η επισήμανση αυτή να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.

«Το Ποτάμι» θεωρεί πως η μάχη κατά του ντόπινγκ είναι καίριο στοιχείο της εθνικής πολιτικής για τον αθλητισμό και η τήρηση των κανόνων προσαρμογής με τους κανονισμούς του WADA που πρόσφατα ψήφισε η ελληνική Βουλή πρέπει να τηρούνται σχολαστικά και απαρέγκλιτα.