17 Μαΐου, 2019

Το μόνο κόμμα που κάνει και λάθη

Γιώργος Δημακόπουλος

Στην ΕΕ κάνουν ευρωεκλογές. Εμείς κάνουμε ‘’δημοσκόπηση’’ για τις εθνικές εκλογές.

Στα δελτία ειδήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί τσακώνονται αν ο Χριστός ψηφίζει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μετράνε λέξη προς λέξη τι είπε ο αντίπαλος για να διαδίδουν fake news ο ένας για τον άλλον, και μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ σαν τηλεπαιχνίδι.

Στην ΕΕ κάνουν ευρωεκλογές, συζητούν για την κλιματική αλλαγή, για την ανεργία των νέων, για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, για την απλοποίηση του ΦΠΑ στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές για την πάταξη της απάτης καρουζέλ που στερεί 50δις ευρώ το χρόνο από τους πολίτες της ΕΕ., για τον Ευρωπαϊκό στρατό. Εμείς κάνουμε ‘’δημοσκόπηση’’ για τις εθνικές εκλογές, έτσι λένε και τα δύο κόμματα. Γιατί ζούμε στην χώρα των πιο πετυχημένων πολιτικών κομμάτων. Κάθε κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Κάθε κυβέρνηση πετυχαίνει απόλυτα στους στόχους της, και πανηγυρίζει καθημερινά για τις μεγάλες της επιτυχίες. Ανεξαρτήτως χρώματος, ανεξαρτήτως κόμματος, ανεξαρτήτως πολιτικής. Κανένα κόμμα - καμία κυβέρνηση δεν κάνει ποτέ λάθη. Ποτέ! Έχετε ακούσει κάποιον πρωθυπουργό να λέει ότι έκανε λάθος; Και κολοτούμπες να κάνει, πάλι σωστός είναι! Και πριν και μετά.

Κάθε κυβέρνηση νοικοκυρεύει το δημόσιο, φέρνει νέες επενδύσεις, θωρακίζει την οικονομία της χώρας, μειώνει τα ελλείμματα, μειώνει την ανεργία, αυξάνει τους μισθούς, μειώνει την φορολογία, μας κάνει υπερήφανους στην Ευρώπη, μην σας τα γράφω τα ‘’απολαμβάνετε’’ κάθε ημέρα, κάθε χρόνο. Με τόσο επιτυχημένες κυβερνήσεις, πρέπει να είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική υπερδύναμη στον πλανήτη. Είναι απορίας άξιο πως είμαστε χρεοκοπημένοι, ενώ όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν επιμένουν πως ήταν άψογοι και επιτέλεσαν τεράστιο έργο.

Πριν μια εβδομάδα το Ποτάμι ανασυγκρότησε την κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά την διάλυση της από τις σταδιακές αποσκιρτήσεις βουλευτών του προς την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι επαγγελματίες πολιτικοί την έκαναν για αλλού. Και συνεχίζουν αυτοί που ήταν και είναι ‘’ποταμίσιοι’’ και δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα. Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που παραδέχεται ότι έκανε λάθη. Λάθη που πλήρωσε ακριβά. Λάθη στα εσωκομματικά του, λάθη βιασύνης και απειρίας. Σε βάρος του, όχι σε βάρος των πολιτών.

Οι πολίτες είναι το ποτάμι. Οι άνθρωποι οι θέσεις τους οι αρχές τους, οι ιδέες τους και η επιμονή τους να τις υλοποιήσουν. Ανήσυχοι πολίτες που θέλουν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να μείνει πιστό στις θέσεις του και το πρόγραμμα του. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα να ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα του. Σε αυτό πέτυχε το Ποτάμι. Όπως στήριξε ότι καλό έφερε η κυβέρνηση αυτή, έτσι θα στηρίξει ότι καλό φέρει και η επόμενη. Όπως χτύπησε σκληρά και με επιχειρήματα και στάθηκε απέναντι στα τραγικά λάθη αυτής της κυβέρνησης, έτσι θα σταθεί απέναντι και στην επόμενη. Όπως αρνήθηκε κάθε πελατειακό νομοσχέδιο που υπερψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛ, έτσι θα αρνηθεί και πάλι μόνο του και από την επόμενη.

Έτσι έκανε έτσι θα συνεχίσει να κάνει. Όταν το Ποτάμι κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη ζητώντας ”φέρε μια καλή συμφωνία για να μείνουμε στην Ευρώπη και ας την λένε Ρόζα Λούξεμπουργκ”, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλούσε δραχμοεπανάστα, και ΝΔ με ΠΑΣΟΚ βαθιά νυχτωμένοι ζητούσαν εκλογές (που τις έχασαν). Το λάθος με τοΚΙΝΑΛ ήταν η λογική κατάληξη του λάθους της στελέχωσης των ψηφοδελτίων του Ιανουαρίου του 2015, αυτό το αρχικό λάθος το πλήρωσε ακριβά. Αυτό ήταν το λάθος, οι επαγγελματίες γυρολόγοι της πολιτικής. Ούτε χρεοκόπησε την χώρα, ούτε έχτισε το κομματικό πελατειακό κράτος ούτε το υπερασπίζεται, ούτε κρύφτηκε στα δύσκολα στην βουλή παίρνοντας ρεπό μαζί με τον Κυριάκο, την Φώφη και τον Πάνο, ούτε έκανε κολοτούμπες στο μακεδονικό για τα ψηφαλάκια.

Είναι εξαιρετικά δύσκολα να βρίσκεσαι μπροστά. Όχι ανάμεσα, όχι πίσω και αγκαλιά με την εξουσία. Αλλά μπροστά και δίπλα στους πολίτες. Να ενοχλείς τις δυνάμεις της ακινησίας. Να μην είσαι ο μικρός και συμπαθής. Και να το έχεις δηλώσει από την πρώτη ημέρα. Ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να πηγαίνει μαζί με την κοινωνία, και όχι με την εξουσία της κομματοκρατίας. Θα συνεχίσει να είναι το ρυμουλκό που με επιμονή και προσήλωση θα τραβήξει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

*Ο Γιώργος Δημακόπουλος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός & υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Πηγή: Ηuffingtonpost

Σχετικά