28 Οκτωβρίου, 2018

Το κυβερνητικό αλαλούμ πλήττει την αξιοπιστία της χώρας

Γιώργος Μαυρωτάς

Ενδεικτικούς του αλαλούμ που επικρατεί στην Κυβέρνηση χαρακτήρισε τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού στη σύγκρουση Καμμένου-Κοτζιά, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή «Μαζί δεν Κάνουμε» του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 FM με τους Νίκο Φελέκη και Μπάμπη Κούτρα. Όπως επεσήμανε αντί ο κ. Τσίπρας να στηρίξει τον εκφραστή της πολιτικής του, επέλεξε να στηρίξει αυτόν που αντιτίθεται, εμφανίζοντας μια εικόνα Κυβέρνησης που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως το Ποτάμι διαχωρίζει την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την υπερψήφιση της Κυβέρνησης σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής. Παρέπεμψε μάλιστα για περαιτέρω συζήτηση του θέματος στο επικείμενο Συνέδριο του Ποταμιού, στις 3-4 Νοεμβρίου.

Εκτίμησε πως ανοίγει ένας νέος κύκλος για το Ποτάμι μετά την αποχώρηση από το ΚΙΝ.ΑΛ., αποδεχόμενος, με βάση την εκ των υστέρων εμπειρία πως η συμμετοχή στο εγχείρημα ήταν λανθασμένη, καθώς το Ποτάμι επεδίωκε τη μετεξέλιξη του μεσαίου χώρου σε πιο σύγχρονη εκδοχή ενώ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσέβλεπαν νοσταλγικά στην αναβίωση του παρελθόντος. Περιέγραψε ως ομάδα-στόχο του κόμματος τους ψηφοφόρους του προοδευτικού μεσαίου χώρου που παραμένουν αμφιταλαντευόμενοι, και έθεσε ως προτεραιότητα την υπενθύμιση στους πολίτες της συνεπούς και τολμηρής παρουσίας του Ποταμιού στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Με βάση αυτό όπως προσέθεσε, μπορούν να πειστούν για τη χρησιμότητα της παρουσίας του και στην επόμενη Βουλή, με ιδέες προτάσεις και ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν στην άσκηση της εξουσίας. Απέρριψε το μανιχαϊστικού τύπου δίλημμα συνεργασίας είτε με Ν.Δ. είτε με ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επιμένοντας στη διαμόρφωση μιας νέας ελκυστικής πρότασης προς τους πολίτες, για τους οποίους το Συνέδριο θα είναι ανοικτό, προβλέποντας τόσο για τους μεμονωμένους όσο και για τις κινήσεις με ποσοστό συμμετοχής 20%.

Ολοκληρώνοντας, προέβλεψε πως οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Μάιο, εκτιμώντας πως θα είναι καλύτερα για τη χώρα να μην συνεχισθεί η τρέχουσα ερμαφρόδιτη κατάσταση μέχρι τον Οκτώβριο. Ισχυρίστηκε πως για το σύνολο των στελεχών του Ποταμιού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αυτόνομη κάθοδος σε αυτές και η προσπάθεια διαμόρφωσης της σχετικής ατζέντας, παραπέμποντας σε ελπιδοφόρα για το κόμμα μηνύματα, όπως η αυξημένη απήχησή του στους νέους Έλληνες του εξωτερικού.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του «Ποταμιού».

Πηγή: ΘΕΜΑ 104,6