10 Ιουλίου, 2015

Το διακύβευμα είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ζωή Αποστολοπούλου

Είναι απολύτως αναγκαία η παραμονή στο ευρωπαϊκό άρμα και δεν είναι κατάλληλη η ώρα για εσωκομματική εσωστρέφεια και μίζερο σχολιασμό εντός του εσωτερικού της χώρας.

Σχετικά με τις αντιδράσεις του Ποταμιού έναντι της ελληνικής πρόταση προς τους Θεσμούς, η Ζωή Αποστολοπούλου, φιλοξενούμενη σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, σημείωσε: «Το Ποτάμι επεξεργάζεται την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Ήταν, καταρχάς, θετικό βήμα το ότι ολοκληρώθηκε, εγκαίρως, η πρόταση, σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί, πραγματικά, προς μία λύση. Βέβαια, άλλο πράγμα είναι η εθνική ενότητα για να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κι άλλο να δίνουμε την εξουσιοδότηση για λευκή εντολή».

Ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Ποτάμι αυτήν την ώρα, η κ. Αποστολοπούλου έδωσε έμφαση στις επαφές με την άλλη πλευρά τους τραπεζιού της διαπραγμάτευσης: «Εμείς στο Ποτάμι προσπαθούμε, μέσω της επαφής μας με τους εταίρους, να τους πείσουμε να δούνε αυτήν την πρόταση με ένα διαλλακτικό βλέμμα και με μία θετική προδιάθεση. Να σεβαστούνε τις τρομακτικές προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός αυτά τα τελευταία 5 χρόνια».

Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι για το Ποτάμι αυτό που είναι απολύτως αναγκαίο είναι η παραμονή στο ευρωπαϊκό άρμα κι ότι δεν είναι κατάλληλη η ώρα για εσωκομματική εσωστρέφεια και μίζερο σχολιασμό εντός του εσωτερικού της χώρας. «Προσπαθούμε να ανασυστήσουμε όσες συμμαχίες χάσαμε, από ατυχείς χειρισμούς, το τελευταίο πεντάμηνο και να διασφαλίσουμε ότι η ανταπόκριση από τους εταίρους και τους θεσμούς στην ελληνική πρόταση θα είναι, κατά το πλείστον δυνατό, θετική. Αυτό που περιμένουν να δουν οι εταίροι μας είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι για μεγάλες κι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου μετά να συζητήσουμε και τα θέματα της βιωσιμότητας του χρέους κι όλα τα συναφή. Δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια για διορθώσεις, οπότε εμείς στο Ποτάμι επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια εξασφάλισης όσο του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού συναίνεσης από την πλευρά των θεσμών και των δανειστών. Αυτό είναι, ουσιαστικά, το διακύβευμα».

Σχετικά με το δημοσίευμα της Bild για τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση, η Ζωή Αποστολοπούλου επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα γραφής ορισμένων συντηρητικών κύκλων της Γερμανίας, που προσπαθούν να επιφέρουν ρωγμές στην ελληνική πολιτική ενότητα: «Οποιαδήποτε ρωγμή στην εθνική ενότητα αυτήν τη στιγμή, θα δημιουργήσει ζήτημα. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα συνιστούν ανακρίβειες, τις οποίες το Ποτάμι έχει επανειλημμένως και κατηγορηματικά καταγγείλει».

Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

10 Ιουλίου 2015, ΕΡΤ