12 Ιουλίου, 2017

Το άλλο όνομα της Δημοκρατίας είναι το Ποτάμι

Γιώργος Γκαρής

Στην ΕΡΑ Θεσσαλίας (Studio Τρικάλων) και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ζαούτσο φιλοξενήθηκε ο γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού κ. Γιώργος Γκαρής. Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα των εργασιών του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας του Ποταμιού που έγινε στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκαρής ανέφερε ότι «το Ποτάμι ανασυγκροτείται επικοινωνιακά αλλά κυρίως μπαίνουμε σε μια διαδικασία να επιστρέψουμε στην πηγή του πολίτες, όπου είναι η δύναμή μας για να κάνουμε πολιτικές δράσεις. Μπαίνουμε σε μία διαδικασία να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να είμαστε πιο δια δραστικοί, θέλουμε να γίνουμε τo ηχείο της κοινωνίας και με την σειρά μας να φτάνουν οι επεξεργασμένες πολιτικές θέσεις μας σε ζητήματα που την αφορούν άμεσα».

Για δράσεις που θα λάβουν χώρα από τον φθινόπωρο είπε πως «οι πολίτες ζητούν το αυτονόητο, θέσεις και λύσεις, έφερε το παράδειγμα του προβλήματος που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την συσσώρευση στους δρόμους της χώρας. Είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα που κατέθεσε άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις για το ζήτημα που προέκυψε, δεν γίναμε σε όλους αρεστοί, λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ομηρία των εργαζομένων πρέπει να λάβει τέλος, τα σκουπίδια δεν είναι κοινωνικό κεκτημένο. Μας ακολούθησαν και άλλοι σε αυτό, βουβά βέβαια αλλά ακολούθησαν».

Για τις διεργασίες στο χώρου του Κέντρου επεσήμανε πως «το Ποτάμι είναι ένα κόμμα Κεντρώο με μεταρρυθμιστικό υπόβαθρο και προοδευτική βάση, για πολλούς είναι άβολο διότι είναι ενταγμένοι στο δίπολο αριστερά-δεξιά, εμάς αυτό δεν μας αφορά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ όπως το ίδιο έκανε και η κα Γεννηματά στο συνέδριο μας το Φεβρουάριο του 2016. Το Ποτάμι είναι ένα Δημοκρατικό κίνημα – μπορούμε ξεκάθαρα να αναφέρουμε πως το άλλο όνομα της Δημοκρατίας είναι το Ποτάμι».

Τέλος για τις αποχωρήσεις στελεχών ο κ. Γκαρής σημείωσε ότι «η πολιτική ιστορία θα γράψει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για αυτές τις αποχωρήσεις».

Ακούστε το ηχητικό

*O Γιώργος Γκαρής είναι Γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού