21 Οκτ, 2017

Την ενότητα θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου

Ποτάμι

Το νέο κόμμα θα έχει θέση για όλους. Κεντρώους, φιλελεύθερους, κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους. Τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται επειδή θα κρεμάσεις μια ταμπέλα και θα λες «αριστερά» ή «δεξιά». Aυτό τόνισε σε συνέντευξη στην karfitsa.gr και στον Βαγγέλη Στολάκη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη

-Το νέο κόμμα θέλει γερό τιμόνι για να αποφύγει συντηρητικούς υφάλους και λαϊκίστικες ξέρες. Και θέλει πραγματική ενότητα. Το σχέδιο μου είναι να υπάρξει από την επόμενη κιόλας μέρας μια ηγετική ομάδα που μαζί με τον αρχηγό θα χαράξει την νέα πορεία και θα οργανώσει και το μεγάλο συνέδριο της άνοιξης.

-Την ενότητα θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν αρχηγό που έχει νωπή λαϊκή εντολή. Μετά τις εκλογές όμως πρέπει να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη. Κανείς από μας δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα. Χρέος βέβαια του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μη λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας τάσης. Να δημιουργήσει ένα ζωντανό, σύγχρονο κόμμα με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με στέρεες ξεκάθαρες θέσεις.

-Το νέο κόμμα θα έχει θέση για όλους. Κεντρώους, φιλελεύθερους, κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους. Τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται επειδή θα κρεμάσεις μια ταμπέλα και θα λες «αριστερά» ή «δεξιά». Ρωτήστε και τους πολίτες που υποφέρουν. Όλους αυτούς που εξαπατήθηκαν γιατί πίστεψαν στις ταμπέλες και δεν είδαν την παγίδα. Οι αντίπαλοι σήμερα παραμένουν αυτοί που ήταν πάντα. Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές. Και δικός μου σκοπός μας είναι «να μη θυσιασθή ουδεμία των ιδεών, τας οποίας θεωρώ ωφελίμους εις την χώρα». Το έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτός είναι ο ιδρυτής της μεγάλης παράταξης, που ένωσε και διπλασίασε την Ελλάδα. Πάντα τολμηρός και ποτέ ακραίος.

-Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η φτώχεια των νέων. Αν δει κανείς τα στοιχεία για τη νεανική φτώχεια στη χώρα μας, είναι τα δραματικότερα στην Ευρώπη. Ένας στους τέσσερις νέους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό σημαίνει ανεργία, μαύρη εργασία και μετανάστευση. Οι μισοί νέοι της χώρας σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό. Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ενός “ταμείου εργασίας” προκειμένου να δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί η απασχόληση των νέων. Να απαλλάξουμε από ένα μέρος των εισφορών τις επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις. Αν από τις 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι μισές προσλάβουν έναν άνθρωπο θα μειωθεί εντυπωσιακά η ανεργία.

Πηγή: karfitsa.gr