15 Φεβ, 2019

Τί να φταίει η Βουλή, τί να φταίνε οι εκπρόσωποι…

Guest Αρθρογράφος

Λένε ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος… Ναι, σίγουρα! Αλλά τώρα είμαι θυμωμένη… «Τί να φταίει η Βουλή, τί να φταίν΄οι εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι βρε!»… Α ρε Σαββόπουλε! ΄Ολες οι τελευταίες αναρτήσεις του Σταύρου… πόσο σωστές! Θύμωσα και με κάποια σχόλια που διάβασα κάτω από το post για τη συνέντευξη στο Γρηγόρη…. "Καλά, τόσο σημαντικό για τους ΄Ελληνες ήταν που ψηφίστηκε η ρύθμιση για τα ομόφιλα ζευγάρια;" Εντάξει ρε φίλε, ο Σταύρος δεν είπε ότι είναι το πιο σημαντικό, σίγουρα δεν είναι σε σχέση με την ανεργία, οκ, αν το ακούσει ο άνεργος και ο άνθρωπος που δεν έχει να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, θα μας πάρει με τις πέτρες……αλλά δεν μας παρακολουθούν;

Δεν ξέρουν τί έχουμε ψηφίσει και τί όχι στο Κοινοβούλιο; Προφανώς υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης του κοινού, ή το κοινό κάπου έχει χαθεί στην παραπληροφόρηση και την έρμη την τύχη του…… Μήπως κι εμείς δεν έχουμε επικοινωνήσει αρκετά τις προτάσεις και τη συνεισφορά μας; Τί να πω…. Ο Σταύρος είπε στον Αρναούτογλου ότι χάρη σε μας πέρασαν αυτές οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις… Αυτό είπε! Όχι ότι δεν κάναμε τίποτε άλλο και ότι για μας αυτό είναι το πιο σημαντικό στη ζωή μας! Κανείς δεν λέει για την επίμονη πρότασή μας για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, κανείς δεν λέει ότι προτείνουμε λιγότερους φόρους, λιγότερο κρατισμό, χτύπημα στην κομματοκρατία, εκσυγχρονισμό και αξιολόγηση στο Δημόσιο, αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μείωση του ΕΝΦΙΑ και μεταφορά του στους Δήμους, διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, σωστή διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων δίνοντας το καλό παράδειγμα με μηδέν δάνεια…

Με τους μισούς μετακλητούς από όσους δικαιούμαστε… πίστη στη διαγενεακή δικαιοσύνη, στο άνοιγμα επενδύσεων, στο «τρέξιμο» των αποκρατικοποιήσεων και των υπογεγραμμένων συμφωνιών όπως το Ελληνικό… Αλλά προφανώς δεν φτάνουν αυτά, άμα δεν λες μπουρδολογίες και τετριμμένες βλακείες για την θέση της Ελλάδας στον κόσμο, για την επόμενη τετραετία και για τον κακό μας το καιρό… δεν κάνεις τίποτε!

Κάνουμε λοιπόν επανεκκίνηση, πηγαίνουμε όλοι στην ομιλία του Σταύρου την Κυριακή στο Ζάππειο, να δούμε τί στο καλό θα κάνουμε από δω και πέρα, να πάρουμε δύναμη, να πάρουμε ιδέες, να πούμε και τον πόνο μας, να συντονιστούμε και να δουλέψουμε πλέον! Κάποιοι συνέχεια βάζουν φρένο στην πρόοδο, στην αλλαγή νοοτροπίας… Ως και τη Συνταγματική αναθεώρηση την βλέπουν εργαλείο για τα κομματικά τους συμφέροντα… Και όχι ως την ανάγκη για την ενημέρωση και τη σωστότερη απεικόνιση των αναγκών της κοινωνίας του ακρογωνιαίου λίθου της δικαιοσύνης στη χώρα μας…το Σύνταγμα της Ελλάδος!

΄Ηθελα να ήξερα… Η Τουρκία, η μόνιμη απειλή μας εξ Ανατολών, έχει πάνω από το 30% του πληθυσμού της -30 εκατ. Στα 80-, στο μέσο και ανώτατο όριο εισοδήματος… εμείς τί αντιστοιχία έχουμε αυτή τη στιγμή άραγε; Θα μου πεις, εμείς είμαστε χρεωκοπημένοι….Πήραμε ένα σκασμό δανεική βοήθεια, βάλαμε ένα σκασμό φόρους, πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας… Πληρώνουμε το καύσιμο ακριβότερα από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, το ψωμί, το γάλα, τις υπηρεσίες, όλα……ακριβές εισφορές με συνεχόμενα μειωμένες παροχές….και πολλά πολλά άλλα… Αλλά λέμε ότι ουδέν πρόβλημα, βγήκαμε από τα μνημόνια, μοιράζουμε και παροχές, πάμε και με ψηλά το κεφάλι στις εκλογές –την Κυβέρνηση εννοώ-, θα μοιράσουμε και κάμποσες προσλήψεις και υποσχετικές… και όλα καλά!

Αν δεν στρωθούμε να δούμε τί γίνεται, πάμε πάλι για τα βράχια… αλλά κατά τ΄άλλα θα φταίει ο Θεοδωράκης που ψήφισε το Μακεδονικό… θα φταίει ο Θεοδωράκης που ψήφισε το 3ο μνημόνιο… μόνος του το ψήφισε και όχι τα ¾ της Βουλής! Φταίει ο Θεοδωράκης που έφυγαν οι βουλευτές του….οκ, σ΄ ένα διαζύγιο φταίνε και οι 2 πάντα… αλλά όταν αυτός που φεύγει μετακομίζει σε καινούργιο σύντροφο αμέσως, σε μεγαλύτερο σπίτι, αλλά με διατροφή κ συντήρηση από τον πρώην σύζυγο, πώς λέγεται αυτό; Ας μην πω καλύτερα! Κλείνω γιατί θα πω κι άλλα… Καλή ΜΕΣΥΑ, καλό ξεκίνημα, καλές αποφάσεις και καλή τύχη να έχουμε! Φυσικά μαζί με δουλειά….Γιατί υπάρχουμε και πρέπει να υπάρχουμε!

* Η Μίρκα Κουτουλάκη είναι Εμπειρογνώμων Τομέα Οικονομικών

Σχετικά