9 Μαΐου, 2018

«Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;»

Ποτάμι

Η καμπάνια των Νέων του Ποταμιού με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ευρώπης εξαιτίας της διακήρυξης Schuman που σηματοδότησε την αφετηρία αυτού που σήμερα αποκαλούμε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διακήρυξη διαβάστηκε στις 9 Μαΐου του 1950 από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας προς τον διεθνή τύπο, με την προοπτική να καλέσει πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες σε ενότητα ενάντια στην απειλή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε. και προϋποθέσεις για την ένταξη κάποιας χώρας σε αυτήν είναι η ειρήνη και η αλληλεγγύη.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης είναι σημαδιακός και αποτελεί μια αφορμή για δραστηριότητες που φέρνουν αφενός την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, αλλά και τους πολίτες πιο κοντά μεταξύ τους. Για το Ποτάμι η Ευρώπη είναι το παρόν και το μέλλον, είναι το σπίτι μας και οι πολίτες που την απαρτίζουν είναι πρώτα απ΄όλα ευρωπαίοι πολίτες.

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης τα social media των νέων του Ποταμιού οργανώνουν μια καμπάνια με τίτλο «Τι κάνει η Ευρώπη για 'μενα;», η οποία αγγίζει θετικές πτυχές της επιρροής της Ευρώπης στη ζωή μας στον τομέα της εκπαίδευσης, των ελεύθερων μεταφορών, της τεχνολογίας, των επικοινωνιών κλπ...

Δείτε τα γραφικά παρακάτω:

 

 


 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook: