4 Ιουλίου, 2017

Θέλουμε να βάλουμε στη δημόσια συζήτηση τις γνώμες των πολιτών

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης μιλώντας στο Βήμα FM 99.5 αναφέρθηκε στην από κοινού συνέντευξη τύπου με το Δίκτυο που αφορά την παιδεία και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην ΕΣΗΕΑ.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης αυτή είναι η δεύτερη εμφάνιση του Ινστιτούτου -είχε προηγηθεί η εκδήλωση της 1ης Ιουνίου- και στοχεύουμε στη μελέτη και την παρουσία προτάσεων, δημοσίων πολιτικών οι οποίες έχουν προοδευτικό χαρακτήρα. Βέβαια η συγκεκριμένη είναι λίγο πολυφορεμένη λέξη, αλλά προσπαθούμε να της δώσουμε μορφή και να την κάνουμε πράξη μέσα από τις προτάσεις μας και ελπίζουμε ότι θα κριθούμε θετικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η σκέψη μας ήταν να βάλουμε στη δημόσια συζήτηση όλες τις γνώμες των πολιτών καθώς καμιά φορά οι συζητήσεις μένουν σε πολύ περιορισμένο ακροατήριο. Ρωτήσαμε λοιπόν απλό κόσμο για την εικόνα που επικρατεί στα δημόσια πανεπιστήμια. Η αλήθεια είναι ότι ο γενικός πληθυσμός μπορεί να μην έχει εικόνα για τέτοια θέματα ωστόσο προσπαθήσαμε όλες τις προτάσεις που θίξαμε να μπορούν οι πολίτες να δώσουν κάποιες τοποθετήσεις.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι γράφουμε κατά της κομματοποίησης των πανεπιστημίων ωστόσο ένα νούμερο μετράει περισσότερο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με αυτή την έρευνα.

Ακούστε το ηχητικό

* O Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Π²