11 Μαΐου, 2015

Θέλουμε μια Ευρώπη που να συνδυάζει την κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική ανάπτυξη

Τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρουμανίας καθώς και τις ευρωπαϊκές προοπτικές των δύο χωρών συζήτησε ο Επικεφαλής του Ποταμιού στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu.

"Θέλουμε μια Ευρώπη που να συνδυάζει την κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική ανάπτυξη", εξήγησε στον Πρέσβη της Ρουμανίας Lucian Fatu ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρουμανίας καθώς και τις ευρωπαϊκές προοπτικές των δύο χωρών συζήτησε ο Επικεφαλής του Ποταμιού στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε στον κ. Fatu την πολιτική προτεραιότητα του Ποταμιού που είναι η παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που θα συνδυάζει την κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική ανάπτυξη.

Το ευρωπαϊκό όραμα συμμερίζεται και η Ρουμανία, επεσήμανε ο κ. Fatu, προσδωκώντας την ένταξη της στο χώρο του Σένγκεν και στο Ευρώ, ώστε να αντιμετωπίζουμε από κοινού και οι 28 εταίροι τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως η οικονομία, η μετανάστευση και η εξωτερική πολιτική.Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, πολιτικός υπεύθυνος Βαλκανικών και Τουρκικών Υποθέσεων του Ποταμιού.

PRESVIS_1
Από δεξιά προς τα αριστέρα, ο Πρέσβης της Ρουμανίας Lucian Fatu, ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

presvis_2
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας Lucian Fatu με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

11 Μαϊου 2015